Auxili, Feliu, Smoking… al camí de València Califòrnia per l’interior

11a ruta de València Califòrnia. La furgo de Sénia i Nelo va mamprendre anit l’A-7 direcció sud. Aquella que et porta a Alacant per l’interior creuant totes el cor de les comarques centrals. Aprofitant que el xativí  Feliu Ventura va composar i interpretar la cançó “Alacant -per interior-” fan diverses aturades a la Costera. Tampoc perden l’oportunitat de visitar la comarca veïna de la Vall d’Albaida, on també ha calat ben fort la cultura popular i la música.  No perdes l’oportunitat de veure el capítol complet a la carta si te’l vas perdre, prement el següent enllaç.

La Costera

El capítol d’anit agafa el títol d’una cançó, de la mateixa manera que ha passat en episodis anteriors. “Alacant -per interior-” és una cançó de Feliu Ventura que no sols conta un viatge físic si no també interior, a la recerca de la identitat. Recercant la identitat musical de les comarques centrals Sénia i Nelo es troben amb artistes, bandes i corrents noves d’associacionisme jove.

De camí cap a Xàtiva queden amb uns amics que van posar música i versos al seu paisatge. Feliu Ventura i Carles Caselles d’Smoking Souls pugen a la furgo per parlar del viatge que representa per ells la cançó “Alacant per interior”. No oblideu que Smoking van versionar la ja mítica cançó. No podien deixar-nos sense l’actuació en viu, de la mà dels seus intèrprets amb les vistes de l’estimada Llosa de Ranes de Sénia.

Ara sí, arriben a Xàtiva, una de les ciutats més antigues del País. Tot i ser pàtria de cantautors valencians, allí parlem amb Elisa Borredà, més coneguda com La Tia Figa. Una artista valldalbaidina que ho va partir amb un sol tema, “Trap brut“. No deixem Xàtiva per parlar de xarxes culturals alternatives amb Mario i Carles del col·lectiu autogestionat DIT. En parlen al local d’assaig del grup X-Tencil, els quals també fan sonar algunes notes.

Reprenen el viatge i fan un lloc a la il·lustradora de Canals, Cristina Ferrer. Hi parlen del seu particular art i també de música. Arriben després a la frontera natural de la Costera per trobar-nos amb l’ànima inquieta de Mario Sancho, líder de Mai Mai, per parlar del moment actual de la banda.

Vall d’Albaida

Després d’una parada obligatòria al museu de Nino Bravo d’Aielo, l’expedició arriba a Ontinyent. Però Nelo es queda absort amb els ritmes hipnotitzadors de La Trocamba Matanusca. Fins al punt que, Sénia marxa sola a l’ateneu Ca La Mera. Allí ha quedat amb Délia per conèixer millor el cooperativisme i l’autogestió d’Ontinyent. Mentre, la furgo va cremant roda amb Nelo al volant. Arriba tard a recollir Marc i Esteve d’Auxili. Amb ells parlen de reggae, del seu poble i del seu últim treball Tresors. El capítol acaba feliçment dedicant un acústic a Ca La Mera.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €