4 documentals valencians que no et pots perdre (Quarta part)

Prolonguem el camí obert fa un parell d’anys amb els recopilatoris de documentals valencians que mereixen la pena veure. Els podeu tornar a veure clicant ací, ací i ací. Recuperem aquesta secció amb un nou recopilatori aprofitant que el proper dimarts 29 s’estrena el documental Viatge a l’extrema dreta a la Universitat de València.

Viatge a l’extrema dreta

Es tracta d’un documental dirigit pel sociòleg Alexis Lara on s’analitza la ultradreta valenciana des de les ciències socials. És un projecte molt humil i amb recursos limitats. Tot i això l’interés del treball rau en el fet que no s’havia fet cap cosa semblant en clau valenciana ni tampoc des de la perspectiva científica-social.

Alexis pertany a La Comarca Científica, un programa/espai audiovisual que analitza les comarques valencianes des de les ciències socials.

El documental s’estrenarà el proper dimarts 29 de gener a les 18:30 al Saló d’Actes de la Facultat de Ciències Socials de la UV. Al posterior cinefòrum hi participaran els quatre protagonistes del documental.


[m]otherhood

[m]otherhood és un documental coproduït per SUICAfilms i À Punt, que pretén normalitzar l’opció de les dones que no volen tindre fills. El documental va guanyar el premi al millor guió de documental en el festival internacional La Cabina del passat novembre, es podrà veure novament a València al marc del palmarés del festival el proper 7 de març. La pel·lícula està rebent l’interés de diverses televisions i festivals nacionals i internacionals.  Pròximament es podrà veure a TVE i a À Punt.

Expliquen que no és un projecte contra els fills ni contra les persones que volen tindre’ls. És a favor de les dones que han decidit no tindre’n i de la llibertat per viure les seues vides de la manera que cadascuna d’elles considere.

Promoció del 81

Documental sobre la primera promoció de dones que van  ingressar en el cos de la Policia Local de València a 1981. La lluita i la gesta d’aquelles 29 dones es narra en aquest documental. Unes dones que van obrir l’escletxa al món laboral femení. A hores d’ara moltes d’elles continuen a la Policia on hi han més de 200 dones. Encara que solament signifiquen un 13% de la plantilla aproximadament. El documental, obra dels periodistes Ricardo Chicot i Mateo Gil, es va estrenar l’any passat i vol demostrar la lluita d’aquestes dones per guanyar visibilitat i espais al cos de la Policia, altament masculinitzat.

Desde la orilla

Desde la orilla és un documental completament independent i autofinançat per YetiFilm. Se centra a la menuda localitat rural de Cap i Corp (Baix Maestrat) amb llargues platges buides, lliure de la massificació i de blocs d’apartaments a primera línia de platja. L’equip de rodatge, tractant d’explicar-se com era possible aquesta excepció, va començar a investigar, a preguntar i a filmar. Dirigit per Jorge Yetano, el documental ens conta la història d’un grup de ciutadans de Cap i Corp. El seu combat contra els abusos urbanístics de les autoritats locals els converteix en uns Astèrix i Obèlix moderns.

Bonus track

I no oblideu passar-vos per la secció de documentals de la web d’À Punt. Allí trobareu una bona selecció de documentals com Experiment Stuka  o l’Estratègia del silenci.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €