Les il·lustradores també entren en campanya contra l’abstenció

S’acosta irremeiablement la data de les eleccions. El 28A tant a les generals com a les valencianes ens juguem molt i, segons assenyalen les enquestes hi ha un gran volum de gent indecisa. Davant l’amenaça que resulta una triple aliança entre els partits de dreta queda en entredit eixa costum estesa entre la gent d’esquerra de no votar perquè cap partit li representa al 100%. En aquest sentit, han sorgit iniciatives a les diferents xarxes com Vota, por favor. Una iniciativa ciutadana i creativa per a invitar a tothom a votar el 28A. Contra l’abstenció, il·lusió i il·lustració.

Des de fa poc més d’una setmana tant al Facebook, Instagram i Twitter, van publicant diferents il·lustracions i vídeos. Es tracta de cartells que conviden a exercir el dret a vot, deixant en evidència aquella gent que es decanta per l’abstenció o es proclama apolítica. Amb humor irònic, des d’un punt progressista, solidari, ecologista, feminista i en contra de les dretes que solament es representen a elles mateixes. De vegades poden semblar massa “cuqui” o superficial però en definitiva es tracta de crear impacte i que es parle del tema. I ho han aconseguit.

Unides Podem

Per la seua banda, Unides Podem, han instal·lat panells per diversos estacions de metro i tramvia de la ciutat de València. Sota el lema «La història l’escrius tu» des del partit morat conviden a que la ciutadania done el seu missatge i puguen adornar els panells amb il·lustracions i missatges. Animen especialment a fer-ho a l’electorat indecís, i a escriure la història entre tots i totes. Per a la parada de Colom van comptar amb l’Artista SOMA i a la parada d’Àngel Guimerà han comptat amb l’art de La Palo.

Contra l'abstenció

Foto extreta del perfil d’Instagram de La Palo

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €