Som conscients del que contaminen els avions?

En Tresdeu ens preocupa el medi ambient i intentem donar veu a projectes i iniciatives que lluiten per cuidar el món on vivim. Una setmana després de la segona vaga global pel clima, en França s’han plantejat noves propostes que poden afavorir la reducció de contaminació atmosfèrica.

L’autora d’aquestes mesures és Delphine Batho, presidenta de Génération Écologie i ex ministra d’ecologia, desenvolupament sostenible i energia del govern socialista francés durant els anys 2012 i 2013, que té noves idees per reduir les emissions de diòxid de carboni (CO2) i òxids de nitrògen (NOx). Juntament amb el partit ecosocialista francés La France Insoumise, presentaran les següents propostes:

  • La prohibició dels trajectes nacionals que es puguen fer amb tren en menys de 5 hores.
  • El restabliment de la taxa interior de consum sobre els productes energètics i la instauració d’un IVA del 20% sobre els bitllets d’avió de vols nacionals
  • La prohibició de la publicitat del transport aeri.

Aquestes propostes tenen el principal objectiu d’aturar el creixement del transport aeri. Tots els anys,  l’Agencia Europea de Medi Ambient, l’Agencia Europea de Seguritat Aèria i Eurocontrol elaboren un informe sobre el rendiment mediambiental del sector de l’aviació civil. Segons l’últim que han publicat, les previsions d’emissions de diòxid de carboni i òxids de nitrogen de l’aviació augmentaran un 21% i un 16%, respectivament.  També s’estima que els vols poden incrementar fins a un 42%.

A més, es remarca que la contaminació acústica que causen els avions i aeroports es troba en creixement des del 2013.

Des de l’Agència Europea de Medi Ambient mostren interés en els electro combustibles, que podrien generar combustibles alternatius de 0 emissions, però denuncien la poca quantitat de projectes que hi ha pel gran cost de producció que suposen.

Aeroports valencians

Aquestes mesures es proposaran a França, pel que no afectaran cap vol o aeroport valencià. Però, si en algun moment es portaren a terme ací, a l’estat espanyol es realitzarien uns 700 .00 vols menys. Concretament al País Valencià, es podrien estalviar al voltant de 35.000 vols; 20.000 a l’aeroport de València i 15.000 al d’Alacant. L’aeroport de Castelló, de moment, encara no té cap trajecte nacional.

Fotografia: Ryan Mcguire.

Fotografia destacada de domini públic.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €