Un institut d’Elx li dona la volta al masclisme amb un reggaeton

L’institut d’Elx Montserrat Roig ha format part recentment al projecte Construir la paz desde la escuela de la FAD (Fundació d’Ajuda contra la Drogadicció). Per participar en aquest projecte, les i els alumnes d’aquest institut han decidit gravar el videoclip d’un reggaeton. El que en un principi sembla un videoclip en clau còmica, anem descobrint com les xiques mostren unes actituds i lletres dominants i agressives, mentre els xics són tractats com objectes sexuals. Cap al final es descobreix la real intenció del videoclip, que no és altra que conscienciar sobre les lletres i actituds masclistes.

El clip ha sigut finalista del projecte de la FAD i ha estat finançat per la Generalitat Valenciana. L’objectiu del projecte era que l’alumnat de sis centres educatius valencians elaboraren un guió propi per al rodatge d’un curtmetratge sobre Drets Humans, amb enfocament de Gènere i Desenvolupament Sostenible.

Un reggaeton per donar-li la volta

L’IES Montserrat Roig d’Elx ha participat amb aquest reggaeton escrit i interpretat pel mateix alumnat. 5 professors i professores s’han implicat al projecte i la productora La Cosecha l’ha fet realitat. En un principi sembla una paròdia en clau d’humor, però superada la meitat del vídeo, trobem el sentit real. El punt d’inflexió del vídeo arriba cap a la meitat, quan els xics i xiques manifesten la seua reflexió:

Un moment! Alguna cosa no et quadra, veritat? Doncs així és com ens sentim nosaltres amb les lletres masclistes. La música és el llenguatge universal de la humanitat. La música és cultura. Identitat. És la banda sonora de la nostra vida i no la volem masclista.

A banda de l’institut d’Elx, els altres centres que han participat al projecte són l’IES Rodrigo Botet de Manises, l’IES Miquel Peris i Segarra del Grau de Castelló, el Col·legi Salesians San Juan Bosco de València, l’IES Botànic Cabanilles de la Vall d’Uixó i l’IES La Encantá de Rojals.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €