Notícies

Apunta’t als tallers sobre fake news masclistes i autodefensa digital

Redacció | 25 Setembre 2019

El Tirant i el junt amb el Bloc d’Estudiants Agermanats, organitzen una jornada sobre xarxes socials i masclisme, incidint en les fake news masclistes. Demà dijous 26 de setembre tindrà lloc aquesta jornada sobre com el masclisme ha trobat a les xarxes socials un filó per a continuar. A partir de les 10:00, al Saló d’actes Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. La jornada, anomenada Un País Digital estarà organitzada en tres eixos diferents per tractar el masclisme a les xarxes des de diferents perspectives.

Des de les 10:00 fins les 11:30, el primer eix Fake news i masclisme tractarà de com des dels mitjans de comunicació es manipula l’entorn de les dones amb imatge pública o com el periodisme actua diferent davant una dona o un home. Amb les periodistes Remei Castelló, Íngrid Lafita i el Col·lectiu Les Beatrius, xarxa de dones professionals valencianes per un periodisme feminista.

De 12:00 13:30, al segon bloc titulat Trolls i atacs, es tractarà el ciberassetjament des d’un punt de vista legal amb l’advocat Nestor Orejón, especialitzat en gènere i delictes d’odi. També la diputada al Congrés dels Diputats Marta Sorlí contarà la seua experiència a les xarxes com a dona i càrrec públic.

L’última activat de 16:00 a 19:00 serà un taller d’autodefensa digital feminista. Realitzat pel Col·lectiu DonesTech, Talla-focs és un taller per identificar i combatre la violència masclista en l’entorn digital. ’objectiu de la jornada serà que les participants obtinguen estratègies individuals i col·lectives d’autodefensa. Per poder participar al taller és necessària la inscripció: Formulari d’inscripció Taller d’autodefensa digital feminista. Més informació.

Feminisme i sobiranies

Fake News FeminismeA banda, els pròxims 8 i 9 de novembre tindrà lloc a València el I Workshop Feminisme i Sobiranies organitzat pel Lab de Feminisme de la Fundació Nexe. El seu objectiu és abordar les diferents sobiranies que ens permetran aconseguir l’apoderament feminista i prendre les decisions de les nostres vides, amb una perspectiva des de les perifèries i, en el nostre cas concret, des del valencianisme.

El workshop estava obert a rebre comunicacions i hub-posters, però ja està tancat aquest període de recepció d’idees. Tot i això, la inscripció al workshop està oberta fins completar aforament. La inscripció és gratuïta.

El divendres 8 a les 15:00 començarà el congrés amb Feminisme des de l’àmbit públic intervenint la sociòloga Iolanda Fresnilla i l’economista feminista Carmen Castro. Seguidament s’exposaran les comunicacions rebudes per finalitzar amb El feminisme a l’àmbit privat. Hi participaran l’activista feminsta Bel Olid i la gestora i crítica cultural Montserrat Hormigos.

El dissabte 9 començarà a les 10:30 conversant a través de vídeo-conferència amb la filòsofa política, escriptora i activista feminista Jule Goikoetxea. Tot seguit tindrà lloc El feminisme a l’àmbit íntim amb les aportacions de l’antropòloga Mercedes Fernàndez-Martorell i l’escriptora Maria Llopis.

, , , , , , , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.