La Llista de José Molins amb les cançons que més li han marcat

jose-molins

Hui passa per la secció de La Llista per portar-nos la música que més li ha marcat José Molins. El guionista d’El Terrat ha treballat com a coordinador de guió en La Resistencia i de guionista en LocoMundo, dos programes que s’emeten en el canal #0 de Movistar+. També l’hem vist en Assumptes interns, de la radiotelevisió pública valenciana À Punt, com a reporter. A més, va ser realitzador de Sexto Nivel, un programa d’esports extrems de laSexta, i ha dirigit documentals, curts i videoclips. Ara que ja coneixes una mica més a Molins, et deixem amb la seua Llista.

Les meues deu cançons preferides serien estes. O no. És molt difícil, però ho he intentat agrupar per les èpoques que viscut: punk, trip hop, reggae, pop… De l’època de les raves no he aconseguit recordar el nom de cap cançó, sorry, estava a altres coses.

NECESITO DROGA Y AMOR – EXTREMODURO

Extremoduro va ser la banda que més em va marcar a l’adolescència. Honesta, rabiosa i visceral, la cançó que millor defineix als Extremo dels 90.

ESCUPIRÉ JODIDOS – EL ÚLTIMO KE ZIERRE

Per a mi, la millor cançó de punk en castellà. Un crit de guerra, un discurs motivacional més potent que cent classes de Patry Jordán. És difícil trobar més energia condensada en 2 minuts.

REVOLUTION ROCK – THE CLASH

La meua banda preferida, l’única que importa. Els pares de la fórmula “compromís polític + festa” que tantes alegries ens ha portat.

PROTECTION – MASSIVE ATTACK

Em porta grans records dels anys universitaris i del Sónar. Una delícia, i el videoclip de Michel Gondry és espectacular.

LE PAYS VA MAL – TIKEN JAH FAKOLY

M’encanta el reggae i esta és una de les millors bandes que he vist en directe.

TEMPTATION – NEW ORDER

M’al·lucina tota la moguda de Manchester des del postpunk fins a l’àcid house. Està molt ben narrada a 24 hours party people de Michael Winterbottom i al llibre The Haçienda de Peter Hook.

LA JAULA DE ORO – LOS TIGRES DEL NORTE

En Amèrica Llatina, Los Tigres del Norte són més grans que els Beatles i els Stones junts i no puc estar més d’acord. La lletra d’esta cançó sobre la situació dels migrants mexicans als EE. UU. és meravellosa.

YOU ONLY LIVE ONCE – THE STROKES

Són uns putos pijos de New York, but I like it.

IMPERFECCIONS – ZOO

Temarraco. És impressionant el que ha aconseguit Zoo els últims anys. Barrejant festa i política, són la banda de referència ara mateix. Podria haver dit també “Estiu”, que em sembla una delícia i em porta grans records.

CABRONA DE MI – CACTUS

Vaig descobrir a Samanta amb esta cançó i em va deixar amb la boca oberta. El seu disc en solitari té una pinta espectacular. In Samantha we trust!!!

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €