La Llista de José Molins amb les cançons que més li han marcat

jose-molins

Hui passa per la secció de La Llista per portar-nos la música que més li ha marcat José Molins. El guionista d’El Terrat ha treballat com a coordinador de guió en La Resistencia i de guionista en LocoMundo, dos programes que s’emeten en el canal #0 de Movistar+. També l’hem vist en Assumptes interns, de la radiotelevisió pública valenciana À Punt, com a reporter. A més, va ser realitzador de Sexto Nivel, un programa d’esports extrems de laSexta, i ha dirigit documentals, curts i videoclips. Ara que ja coneixes una mica més a Molins, et deixem amb la seua Llista.

Les meues deu cançons preferides serien estes. O no. És molt difícil, però ho he intentat agrupar per les èpoques que viscut: punk, trip hop, reggae, pop… De l’època de les raves no he aconseguit recordar el nom de cap cançó, sorry, estava a altres coses.

NECESITO DROGA Y AMOR – EXTREMODURO

Extremoduro va ser la banda que més em va marcar a l’adolescència. Honesta, rabiosa i visceral, la cançó que millor defineix als Extremo dels 90.

ESCUPIRÉ JODIDOS – EL ÚLTIMO KE ZIERRE

Per a mi, la millor cançó de punk en castellà. Un crit de guerra, un discurs motivacional més potent que cent classes de Patry Jordán. És difícil trobar més energia condensada en 2 minuts.

REVOLUTION ROCK – THE CLASH

La meua banda preferida, l’única que importa. Els pares de la fórmula “compromís polític + festa” que tantes alegries ens ha portat.

PROTECTION – MASSIVE ATTACK

Em porta grans records dels anys universitaris i del Sónar. Una delícia, i el videoclip de Michel Gondry és espectacular.

LE PAYS VA MAL – TIKEN JAH FAKOLY

M’encanta el reggae i esta és una de les millors bandes que he vist en directe.

TEMPTATION – NEW ORDER

M’al·lucina tota la moguda de Manchester des del postpunk fins a l’àcid house. Està molt ben narrada a 24 hours party people de Michael Winterbottom i al llibre The Haçienda de Peter Hook.

LA JAULA DE ORO – LOS TIGRES DEL NORTE

En Amèrica Llatina, Los Tigres del Norte són més grans que els Beatles i els Stones junts i no puc estar més d’acord. La lletra d’esta cançó sobre la situació dels migrants mexicans als EE. UU. és meravellosa.

YOU ONLY LIVE ONCE – THE STROKES

Són uns putos pijos de New York, but I like it.

IMPERFECCIONS – ZOO

Temarraco. És impressionant el que ha aconseguit Zoo els últims anys. Barrejant festa i política, són la banda de referència ara mateix. Podria haver dit també “Estiu”, que em sembla una delícia i em porta grans records.

CABRONA DE MI – CACTUS

Vaig descobrir a Samanta amb esta cançó i em va deixar amb la boca oberta. El seu disc en solitari té una pinta espectacular. In Samantha we trust!!!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €