La consciència arriba al Rototom de la mà de Rigoberta Menchú

La Premi Nobel de la Pau es va presentar despús anit davant el públic del festival com la seua “aliada”, mentre que en la roda de premsa d’ahir va apelar a la concienciació, l’autoestima i la salut espiritual per a “transformar el futur”.
La Love Edition del Rototom Sunsplash ja respira reggae i pau per tots els seus racons. La música va començar a sonar despús ahir amb concerts com els de Third World, Morodo o Chaka Demus & Pliers i, com a nexe d’unió, el missatge ple de llum i esperança que va pronunciar Rigoberta Menchú sobre el Main Stage i que va completar ahir a migdia en una multitudinària roda de premsa. La Premi Nobel de la Pau ha recolzat la seua compareixença en els conceptes de consciència universal, autoestima i salut espiritual i social, situant en el centre del seu discurs la dignitat de les persones. “La crisi i decadència que estem vivint és global i és molt bonic quan tenim oportunitat de conrear la nostra consciència universal en espais com el Rototom. Nord i Sud tenim problemes comuns i un d’ells és que ha fallat un sistema econòmic internacional, que ens està portant a un suïcidi col·lectiu. Així que vull retre homenatge a les lluites socials a Europa per visibilitzar aquesta crisi, la joventut està cridada a assumir els reptes que puguen propiciar les transformacions de futur “, ha declarat la Premi Nobel de la Pau al festival reggae, que se celebra a Benicàssim fins al 24 d’agost.
Amb un discurs plenament coincident amb el lema del Fòrum Social del Rototom 2013, “Construïm junts espais d’esperança”, la líder indigenista maia ha subratllat la importància que la cita suposa “un intercanvi d’ideals, energies, treball i coneixement, que és el que més necessitem ara: estar junts els que coincidim, i és molt important que a més dels debats hagi convivència musical “. Rigoberta Menchú ha assenyalat que “Europa viu avui molta pobresa espiritual i material, està tocant fons, però encara hi ha moltes fortaleses, els empresaris han d’incloure una agenda social en la seva pròpia missió i hi ha molts rics encara a Europa que han de veure que el seu futur està en la joventut “. “A Amèrica Llatina ens vam haver de conscienciar a partir de la barbàrie i els delictes de lesa humanitat, aquí cal fer una intensa tasca de conscienciació, a partir de la humanització del capital”, ha afegit.
Ahir va haver les actuacions de bandes com Third World, Morodo i Chaka Demus & Pliers. I hui acull a Fermín Muguruza i molts altres artistes. Consulta les programacions i activitats a www.rototomsunsplash.com/es/.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €