Sympathy for the Stones, l’exposició sobre els Rolling a la Fundació Bancaixa

_DSC5314Coincidint amb la gira del 50 aniversari de la banda de música The Rolling Stones la Fundació Bancaixa exposa la cultura visual contemporània del grup amb “Sympathy for the Stones“, una selecció de més d’un centenar de peces, entre fotografies, obres, cartells, portades de discos, documentals i fragments d’alguns dels seus concerts. D’aquesta manera, s’ofereix al públic una àmplia aproximació a un dels grups més emblemàtics i longeus del segle XX, integrat per Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts i Ronnie Wood.

L’exposició Sympathy for the Stones rendeix també homenatge a una generació de fotògrafs que van fixar la seua mirada en la cultura del rock & roll i que van seguir a la banda britànica en diferents moments de la seua trajectòria musical, contribuint a la construcció col·lectiva d’un mite. El recorregut per la mostra permet gaudir de l’obra de fotògrafs de prestigi internacional com Ebet Roberts, Barrie Wentzell, Michael Putland, Bob Gruen, Gus Coral o Guy Li Querrec i Rene Burri. Les instantànies ofereixen una anàlisi de la presència icònica de la banda amb imatges durant els seus concerts, assajant, posant davant les càmeres, al costat de cartells, així com amb personatges cèlebres com John Lennon i Yoko Ono, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Iggy Pop, David Bowie, Eric Clapton, Tina Turner o Andy Warhol, entre altres. Al costat de les fotografies, la mostra arreplega els dissenys d’algunes de les caràtules dels seus discos, pertanyents a col·leccions particulars.

_DSC5393Sympathy for the Stones permet també revisar la potència dels Rolling Stones en els escenaris, així com moments estel·lars de la seua trajectòria, a través de fragments de les pel·lícules documentals Gimme Shelter, centrada en el tràgic concert de Altamont en 1969 i en el qual un jove va ser assassinat durant l’actuació del grup; Sympathy for the Devil, dirigit per Jean-Luc Godard en 1968, que reflecteix la revolta política de final dels seixanta; i Shine a Light, en la qual Martin Scorsese arreplega els concerts en el Beacon Theatre de Nova York en la tardor del 2006.

La mostra també inclou l’obra Swingeing London III, de l’artista contemporani Richard Hamilton, una obra cedida pel IVAM i inspirada en la detenció de Mick Jagger per possessió de drogues; reproduccions de gravats que Andy Warhol va realitzar a partir de les fotografies que ell mateix li va fer a Mick Jagger (Warhol també va ser l’autor de la portada per a l’àlbum Sticky Fingers); i treballs d’Avelino Sala, artista plàstic que ha realitzat una sèrie de collages específicament per a aquesta mostra.

Podeu anar a veure l’exposició fins el 23 de Novembre, de dimarts a dissabte de 10 a 14h i de 17 a 21h, l’entrada s’aconsegueix allà mateix i val 2 euros. Pel que fa als diumenge podreu entrar gratis de 10 a 14h. Vos deixem amb un tall de Sympathy for the Devil.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €