FESTIU, la guia dels festivals valencians

Des de la revista Tres deu estem orgullosos de presentar el tercer Festiu, la guia de festivals valencians que editem amb l’ajuda de les principals universitats valencianes i amb el recolzament de festivals, promotors, establiments i altres agents del panorama musical valencià.

Si la societat valenciana s’ha renovat després de les últimes eleccions, els festivals també viuran aquest estiu una temporada de canvis. Desapareixen cites com l’Aupa Lumbreiras, Leyendas del Rock, Electrobeach, però tornen l’Electrosplash i el GanxoRock, així com naixen noves propostes com el Rabolagartija Festival, el Comboia’t i el Marenostrum Music Festival. El que no canvia és el domini de festivals com el Rototom Sunsplash, el FIB, l’Arenal o el Low Festival.

Editorial

Després d’una primavera renovadora, l’estiu d’aquest 2015 també serà temporada de canvis. La societat valenciana fa les primeres passes cap a unes noves maneres de fer política, i ha decidit castigar a les urnes als governants que han fet d’aquest país una terra cremada en l’àmbit econòmic i cultural. Caldrà que aquesta marea de canvi no acabe en una lleu onada, caldrà treballar per tornar a bastir un sector cultural sòlid, que cree oportunitats per als músics valencians, un dels nostres principals atractius. Serà un canvi lent i progressiu, que només tindrà efecte a llarga durada si tots hi prenem partit, creant noves iniciatives, institucions, col·lectius o obres artístiques.

Tal com ho fa la societat, els festivals valencians també s’han renovat. Desapareixen els cartells de l’Aúpa Lumbreiras, el Leyendas del Rock, l’Electrobeach, l’Amstel Festiu i l’Electropop, i tornen a tindre presència antigues referències com el Ganxo rock o l’Electrosplash. Naixen noves propostes com la primera edició del Rabolagartija, i es consoliden el Comboia’t Festival i el Marenostrum Music Festival. Altres són més inquiets, i segueixen els seus recorreguts itinerats, com l’Iboga Summer Festival o l’Aplec dels Ports.

Nosaltres no som una excepció, i seguim renovant- nos per oferir-vos el millor Festiu possible, una publicació que dóna veu als grans cartells però també als xicotets, sempre amb un somriure mediterrani al darrere. Llegiu i prepareu-vos bé l’agenda, perquè teniu un estiu ben farcit d’experiències al davant. Veniu?

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €