Botifarra i Pau Chàfer emocionen València

Galeria de fotos per Xepo WS.

Dimecres passat la gent s’apinyava a les portes del Teatre Olympia de València pocs minuts abans de l’obertura de portes. La cita no es mereixia menys. Botifarra, el símbol de la recuperació de la música popular valenciana, la veu de les comarques, presentava el seu nou treball A un home que ve del poble ningú fa abaixar la cara (RC Records). Un treball que ha sorprés molt a la crítica per la delicadesa i cura dels arranjaments de l’altre gran artífex: el prestigiós pianista xativí Pau Chàfer. El piano i sonoritats provinents del pop i el jazz donen a la veu i tonades del Botifarra una veritable nova dimensió.

Amb el teatre pràcticament ple i arribada l’hora de l’espectacle, l’escenari s’il·luminava descobrint una formació de bateria, guitarra, llaüt, guitarró i baix acústic amb el lideratge de Chàfer, qui és a més productor del disc. La música començava a sonar i després dels primers compassos eixia a l’escenari el més esperat de tots. Pep Gimeno Botifarra rebia la primera gran ovació de la nit. En acabar la cançó arribaria la segona, en mostrar-se emocionat per la gran afluència de públic i donar les gràcies. En callar-se els aplaudiments començava una tonada pianística que introduïa ‘L’u d’Antella’ i produïnt els primers aborronaments.

Captura de pantalla 2015-10-16 a la(s) 14.38.11

Les cançons del nou àlbum es succeïen entre d’altres populars. El concert es va desenvolupar en crescendo, amb habituals i noves dites, refranys, bromes i sussoïts. Entre arranjaments amb regust jazzístic i atmòsferes que elevaven Botifarra fins a un nou espectre artístic, sense perdre la seua essència més pura. L’emoció es accentuar en la darrera part del concert, quan es va interpretar la mítica peça d’Al Tall ‘Tio Canya’. El públic esclatava, cantant i fent palmes en una comunió gairebé insòlita en un espai com el Teatre Olympia. Més d’una llàgrima va caure en agrair Botifarra la gran tasca de Vicent Torrent, membre fundador d’Al Tall present en les primeres files, i que el públic va ovacionar fins fer-lo saludar d’en peus. Gran ovació també la que va rebre el modest Pau Chàfer en quant Botifarra va presentar els músics.

El concert, inici també d’una gira de més de 15 concerts que es realitzaran per tot el País Valencià, finalitzava amb un altre símbol: ‘la Malaguenya de Barxeta’. La cançó és ja tot un himne associat a la recuperació de la identitat valenciana, i va culminar una vertadera festa musical on la qualitat i l’emoció van destacar en tot l’espectacle. Botifarra i Pau Chàfer: una cita d’encontre entre la música popular i la clàssica, el jazz i el pop que ningú deuria perdre’s si té l’oportunitat de gaudir-ho.

NINGUFAABAIXARLACARA_VLC_0769

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €