Maria Fuster ens envia la seua Llista de cançons

Una altra cara coneguda d’À Punt passa per la nostra web a deixar-nos la seua Llista. Maria Fuster és l’encarregada d’elaborar La Llista d’aquest mes. La comunicadora gandienca és actualment copresentadora a El Matí À Punt, el magazín matinal de la TV valenciana. Amàlia Garrigós va dir d’ella que era la Reina Mora i la Fallera Major de la tele, i no es queda curta! Abans d’aterrar a À Punt, va passar per Levante TV, TV Mediterráneo, TVE, 8TV, La Sexta i Tv3. Li encanta la música, i no s’ha resistit en parlar-nos de les seues cançons favorites.

Moltes vegades parafrasege lletres de cançons en converses quotidianes, que normalment ningú entén perquè solen ser cançons de l’any de la picor del meu Antonio Machín o jo que sé, del Titi o de Rosita Amores. Però que a mi em fan molt de riure. I si les coneixen ja, el grau de complicitat és… Sóc molt eclèctica i admire a la gent amb propostes originals. Ara tenim una gran oferta de música valenciana, en valencià i d’estils diferents, que van més enllà de la dolçaina i l’ska. I m’encanta.

I’m your man – Leonard Cohen

És la cançó més sexy del món mundial. Si me la canten a l’orelleta, em case.

Stuck in the middle with you – Stealers Wheel.

I parlant d’orelletes, en Reservoir dogs (Quentin Tarantino, 1992) li la tallaven a un dels personatges (l’orella dic) en una escena que sonava esta peça que sempre m’ha flipat.

La Negra Tomasa – Compay Segundo

M’encanta la música cubana. M’haguera agradat conéixer a Compay Segundo, Machín, La Lupe… Per exemple, “La Negra Tomasa” em posa de molt bon humor. I el videoclip el va fer un altre geni valencià, Mariscal.

Marieta – Javier Krahe

Em fascina el patetisme com a recurs humorístic, la figura del loser, perquè tots en algun moment ens sentim identificats.

T’ailoviu més que l’hòstia – Els Jóvens

Un grup valencià genial que vaig tindre el plaer de descobrir fa poc i esta cançó m’agrada especialment. Se vos ocorre una declaració més potent que un «t’ailoviu més que l’hòstia»?

Perquè vull – Ovidi Montllor

Per això, per que vull, perquè em dóna la gana. M’apassiona este home.

The Beatles – Devendra Banhartt

M’encanta la gent curiosa, original, autèntica que proven a fer coses diferents i esta cançó té un canvi tan desconcertant, que m’abellia fer-la a la llista. Que tu dius, igual a Devendra li falta un regonet, saps? Innovar i canviar dona vertigen i fa por, però és meravellós.

Shake the moon – Marlango

La cançó diu «Squeeze the universe between your fingers…» i a mi m’entren unes ganes de menjar-me el món… ho sé, estic d’un Paulo Coelho espectacular…

People are strange – The Doors

Em recorda una de les frases més genials que he escoltat, que «tots van a la seua, menys jo que vaig a la meua.»

Bésame mucho – The Ventures

A vore, sí, és la de «bésame mucho, como si fuera esta noche la última veeees», però no posaré la de Pedro Infante ni Sarita Montiel o Los Panchos… que ma’ que m’agrada l’antigor i les coentoraes, sinó una versió surfereta ideal per este clima apegaloset de l’estiu.

Bonus Track

A més Maria Fuster, ha filmat un videoclip per al seu programa amb Les Tremendes. No se’l perdeu!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €