Balles? L’IVC busca 12 ballarins i ballarines d’entre 16 i 26 anys

L’Institut Valencià de Cultura convoca proves de selecció per a la Jove Companyia de Dansa. L’objecte d’aquesta convocatòria és seleccionar a dotze joves ballarins o ballarines per a participar en una activitat formativa i artística. Aquesta es desenvoluparà al costat de la Jove Orquestra de la Generalitat en la seua Trobada d’Estiu de 2019.

L’activitat consistirà en la preparació i representació escenificada de La Consagració de la primavera d’Igor Stravinski. És una obra de nova creació, per a orquestra i ballet, del compositor resident de la JOGV, Marc García Vitoria. El projecte compta amb la direcció artística i musical de Pablo Rus Broseta i la direcció escènica i coreogràfica d’Asun Noales.

Càsting ballarines

Photo by Kevin Eddy on Foter.com / CC BY-NC-ND

Requisits

Els requisits per a presentar-se a les proves, són els següents.

  • Haver nascut o residir en la Comunitat Valenciana.
  • Ser major de 16 anys i menor de 26 en el moment de la prova.
  • Estar cursant o haver finalitzat els estudis professionals o superiors de dansa.

Encara que el tribunal podrà admetre a determinats aspirants que no posseïsquen la titulació requerida o l’edat mínima establida que acrediten una trajectòria artística d’especial interés. El nombre de places convocades és dotze. Es crearà una bossa amb un màxim de deu aspirants per tal de suplir qualsevol baixa que es puga produir durant el procés.

Terminis

El termini de presentació dels aspirants finalitza el 13 de febrer de 2019 i les llistes definitives d’admesos es faran públiques a partir del 22 de febrer en el tauler d’anuncis de la direcció adjunta de música i cultura popular de l’IVC i en el web del Institut Valencià de Cultura.

Les audicions seran del 28 de febrer al 2 de març a la sala La Nau de L’Escorxador d’Elx i constaran d’un primer exercici Amb una classe tècnica de dansa contemporània i un segon exercici amb repertori coreogràfic d’Asun Noales.

Els resultats de les audicions es publicaran al tauler d’anuncis de la direcció adjunta de música i cultura popular de l’IVC i al web de l’Institut.

El període d’assajos del ballet serà entre el 24 de juny i el 23 de juliol a Elx. Els assajos del ballet amb la JOGV del 24 al 26 de juliol a València. Les actuacions seran el 28, 29 i 31 de juliol a l’Auditori d’Altea, ADDA d’Alacant i Teatre Romà de Sagunt dins de la programació del festival Sagunt a Escena.

Descarrega’t el full de sol·licitud d’inscripció i consulta les bases completes al web de l’IVC.

Resum

  • Places: 12 ( ballarí-ballarina)
  • Inici de presentació d’instàncies: 17 de gener
  • Termini de recepció d’instàncies: fins el 13 de febrer
  • Publicació llistes d’admesos: 22 febrer
  • Realització de les proves: del 28 de febrer al 2 de març
  • Lloc realització de les proves: Sala La Nau de l’Escorxador d’Elx (Alacant)

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €