Notícies

Hebron, l’exposició que retrata la resistència sota l’ocupació israeliana

Redacció | 31 Octubre 2019

Hebron Vida i ResistènciesEl Museu d’Història de València exposa una mostra fotogràfica sobre el municipi d’Hebron (Palestina) en què es narra la «vida i les resistències» dels seus habitants sota l’ocupació israeliana i el règim militar a què són sotmesos mitjançant checkpoints i controls constants en el seu dia a dia. La mostra s’inaugurà el pasat 23 d’octubre i es podrà visitar fins al 24 de novembre. Està organitzada per BDS País Valencià i compta amb la col·laboració del consistori i del Museu d’Història.

Hebron, vida i resistències

Hebron, vida i resistències pretén ser un apropament a la complicada vida de les persones que viuen en aquesta ciutat palestina. La part històrica es troba ocupada per Israel, que sotmet a un règim d’apartheid als palestins i palestines que viuen en aquesta àrea. Com si fóra una presó a cel obert. Reixes, filferro espinós i checkpoints marquen el dia a dia dels seus habitants que sovint són atacats per colons, trobant-se en esta ciutat ocupada els més violents de tota Cisjordània.

A través de 56 imatges, l’exposició, que reuneix fotografies d’Estela Vidal i Germán Caballero, s’estructura en dos blocs. Resistències explica el règim d’apartheid a què són sotmesos diàriament les palestines i palestins que viuen a la ciutat antiga. Mentre que a Vida, es mostra la resiliència palestina a partir de les seues persones, els seus artesans i els seus espais històrics.

Malgrat els atacs que pateix la població palestina als carrers, en el mercat, a les escoles o fins i tot en les seues pròpies cases, la capacitat de resiliència i l’esperança de ser lliures algun dia, fa que les resistències diàries es tornen somriures, hospitalitat i en unes ganes per viure dignes d’admirar.

La mostra incideix de ple en la línia del Museu d’Història de València de treballar per la multiculturalitat i visibilitzar els problemes de la societat actual. El museu està situat a Mislata, a l’oest de València, vora el Parc de Capçalera i Bioparc. Concretament al carrer València, 42 de Mislata.

Font: Museu d’Història de València

, , , , , , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.