Has d’escoltar el nou disc de Maluks

No és cap novetat que l’escena valenciana està molt present a nivell estatal amb propostes festives i reivindicatives. En aquest context tan ric les Maluks es perfilen com un dels projectes musicals a tenir en compte aquest 2021. Hui llancen el seu àlbum debut, Som i Vibrem, amb 11 temes d’electro-tropicalisme valencià, en femení, empoderat i 100% ballable.

Som i Vibrem  l’obre la cançó més sabrosona de l’àlbum, “Me Toca”, una reivindicació de les dones a l’escena musical on col·laboren amb La Fúmiga. Segueix amb “Comboi”, un recull de totes aquelles coses lligades a la cultura valenciana que fan felices al quartet, -comboi és una paraula valenciana sense traducció-. A continuació trobem “Naveguem”, un cant a l’estima i als aprenentatges que fem en cada relació, i la sentimental “L’espera” amb ZeBRASS, que, nascuda durant el confinament, tracta sobre sentir-te empresonada i sola. Més col·laboracions arriben a “Olor d’ones”, una cançó sobre l’amistat amb Pupil·les, a la costumbrista “Soca-rel” amb Pa Lao, que ens retorna als dies d’Orxata, i a la vitalista “Colors i sabors” amb Tremenda Jauría. Les Maluks més combatives apareixen a “Contra l’oblit”, una cançó antifeixista a ritme d’electro-cúmbia i amb Carles Belda a l’acordió diatònic. Seguidament, “Fins l’alba” ens recorda la necessitat de reivindicar espais on les dones puguen ballar lliures sense haver de suportar comportaments masclistes. El disc acaba amb “No more”, un dancehall tranquil·let sobre com de necessari és mirar endins i valorarnos. “Navedub” és un bonus track, una remescla Dub de “Naveguem” de la mà de Chalart 58.

Pròximament les podrem veure en directe a la III edició dels Premis Tresdeu acompanyades de La Fúmiga i Pa Lao, també estaran en març a La Pèrgola de la marina de València (+ Tribade) i en abril i maig a Castelló, Vilanova i la Geltrú (+ Lildami) i Barcelona (+The Tyets).

Foto de portada de Jaume Verdú

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €