La Llista – Octubre per Ainz Adams

llista-ainzEl mes d’octubre és temps per l’electrònica de la mà del productor anglovalencià Ainz Adams. Amb més de 10 anys d’experiència, ha treballat a alguns dels millors estudis de Londres, ha guanyat dos Grammys Llatins com a enginyer de so, és productor de la música d’Orxata Sound System i alma mater del col·lectiu musical #RàdioMacramé. Ens envia aquesta llista des de Berlín, on treballa ara en diversos projectes.

AINSLEY ADAMS | Fer una llista d’aquestes em resulta prou difícil (supose que com a molts), ja que escoltem tanta música i tan variada… Pero ací vos deixe uns quants temes que estic escoltant últimament als que sobretot valore producció i l’originalitat. Entre altres coses, sóc un fanàtic del sintetitzadors i l’electrònica experimental, així que he enfocat la cosa un poc per ahí.
1. Wipe That Sound – Mouse on Mars
Esta gent em fa flipar cada vegada que els escolte. Recomane que li pegueu una escoltada a aquest duo alemany, que a més tenen un directe molt interessant on combinen instruments amb programació electrònica realitzada en temps real. Aquest és un tema antic que m’agrada molt, però tenen molts discos i tots molen prou.
2. What a Shame – Jamie Lidell
Un tema recent d’un dels meus artistes favorits, un “jodido genio” anglés que combina beatbox, instruments, processament en directe i una potent veu soul. Ho fa tot ell i a molts directes no veuràs ningú més a l’escenari. Els que sou fans de l’experimental potser heu sentit Supercollider, el grup que tenia Lidell fa uns anys amb un tal Cristian Vogel que també paga la pena investigar.
3. Neon Beams – Take
Un dels últims grans descobriments que no para de sonar al meu equip! La música d’este home només la puc descriure com intergalàctica. IMPORTANT! Recomanable escoltar amb cascos!
4. Wildfire (feat. Little Dragon) – SBTRKT
SBTRKT és un dels projectes del DJ i productor anglés Aaron Jerome, col·laborador asidu de molts artistes. Ací ho fa amb els suecs Little Dragon, un altre grup boníssim que estic escoltant molt últimament. Simple i efectiu.

5. The Well – Breton
Un grup que he descobert fa poc i m’està molant prou. Són uns xics d’Anglaterra que ademés són cineastes, i treballen i viuen a un banc ocupat al sur de Londres, on també fan altres activitats, raves i demés. Un tema potent, imprescindible escoltar amb un bon subwoofer!

Ainsley "Ainz" Adams6. A Joy – Four Tet
Este tio és un crack i un favorit meu des de ja fa temps. Té una manera molt original i elegant de treballar amb loops i samples creant una espècie de mashups celestials. Aquest és un dels meus temes preferits d’ell, que sempre tinc a l’mp3 per eixos matins en els que necessites una bona dosi d’energia.

7. Death Mountain – Rustie
Un altre geni del segell WARP que val la pena escoltar. El seu disc “Glass Swords” és tot un viatje de sons mai escoltats en signatures de compàs super extranyes, que combina electrònica, hip-hop, trap, drum and bass i grime.

8. Lump – James Holden
James Holden està sense cap dubte entre el meu top 5 de DJs/productors. En la meua opinió, el que ha fet aquest home per el mòn del techno no té preu. Temes com aquest estan creats simplement amb un PC i programes de codi obert, tot a la seua habitació i zero pressupost. Increíble. Aquest album “The idiots are winning” em pareix una obra maestra que per apreciar-la bé mola escoltar-la de pe a pa.

9. Speak You Little Facehead – Anklepants
El projecte de l’artista visual australià i basat a Berlín, Joshua Head. Si voleu flipar i riure uns minuts vos recomane que busqueu el vídeo i algunes fotos per Internet. Molt divertit. La música és d’aquella que o t’agrada o no t’agrada, però el punt d’humor serà fàcil d’apreciar si busqueu alguna imatge d’Anklepants.

10. Household Goods – Totally Enormous Extinct Dinosaurs
Orlando Higginbottom, un altre que tal. Electrònica tot en directe i ell sol, amb la seua disfressa de dinosaure. Producció elegantíssima i molt ballable. Té prou temazos.

11. Challenge the Air – Stimming
Aquest alemany és un productor pioner de house i techno sobretot, que a més és violinista entre d’altres coses. M’agrada molt com utilitza instruments i elements orgànics en les seues composicions que són ballables, evocatives i solen estar carregades d’emoció.

12. Radiance (King Unique Remix) – Mark Marzenit i Henry Saiz
Podria haver triat mil temes de techno boníssims, però aquest és especial per a mi. El madrileny Henry Saiz és un altre dels meus productors preferits. Practica un techno un poc difícil de classificar, però molt bo. Aquest remix de King Unique (un altre geni de l’estil) és realment potent. Un tema per escoltar amb auriculars, i fixarse en tots els detalls. Brutal.

13. Get Free – Major Lazer
L’elegància del senyor Diplo en aquest tema és una bogeria. La combinació de reggae, sintes i eixes veus tan comprimides que a més porten missatge, i tot dins d’un marc que és força pop. Crec que és un equilibri difícil d’aconseguir, però ací la clava. Maximum respect per este productor que clarament sap fer molt més que videoclips de twerking (que també fa molt bé).

14. Gyroscope – Boards of Canada
Si teniu ganes de fer un viatge interior, no hi ha res millor que Boards of Canada. Tots els seus discs son genials per a moments en els que no vols pensar; i també pels que t’has de concentrar.

15. Hide And Seek – Imogen Heap
Imogen Heap crec que és una artista amb un talent increíble que ha sigut molt infravalorada. En aquest tema toca acords en un sinte que modifiquen la seua veu amb vocoder. La lletra també és prou intensa. Potser reconegeu en aquest tema el sample que gastaren al hit de fa un temps d’un tal Jason Derulo, del que no sóc tan fan. Molt millor l’original 😉

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €