5 pobles amb encant del País Valencià

Encara queden dies de vacances per endavant. Ja hem arribat a la segona quinzena d’agost, però altrament hi ha temps per visitar els pobles amb més encant del País Valencià. Perquè haver-ne, hi haurà de desenes i centenars de localitats dignes de visitar, però a la Tresdeu hem seleccionat 5 municipis que et recomanem per fer una escapadeta d’un dia. Tot i que, si també es vol eixir d’acampada, dins i fora del territori valencià, hi ha la possibilitat de trobar llocs de l’Estat espanyol on es pot fer acampada lliure.

1. ALTEA (MARINA BAIXA)

País Valencià

Foto via: Viquipèdia

La dues comarques marineres d’Alacant ens deixen un bon grapat de pobles d’obligada parada, però en destacarem dos pobles de la Marina Baixa: Altea i Tàrbena. El primer és un vertader paradís blanc-i-blau, en el qual, per moments, et semblarà estar al mateixíssim Santorini de Grècia.

Pren la càmera i prepara l’objectiu per a passejar pel casc antic de la localitat i captar les millors imatges de l’estiu. Si vas mentalitzat i/o mentalitzada per caminar, pots arribar fins al Mirador Cronistas i gaudir d’unes vistes d’àguila. Posteriorment pots fer parada a la plaça de l’Ajuntament i prendre’t una merescuda beguda ben fresca. Fins i tot, si t’atreveixes, porta banyador o bikini i prepara un grapadet de diners per fer busseig i esnòrquel a la costa d’Altea.

2. TÀRBENA (MARINA BAIXA)

D’altra banda, Tàrbena et sorprendrà, no només per la seua aparença de poble tranquil, abraonat per la Serra de Bèrnia, sinó pel seu accent i menjar. Sí, a este poble el podem considerar una illa lingüística enmig de la Marina Baixa: el seus pobladors mallorquins han deixat més que la genètica i la gastronomia. Tàrbena és una particular Mallorca valenciana de vora sis-cents habitants on parlen el català salat.

Si decidiu anar-hi, porteu la butxaca plena i acudiu al restaurant Can Pinet per provar plats típics de la zona, com la sobrassada amb mel o una paelleta amb bona cosa de pebrera. Això sí, tampoc oblideu la càmera de fotos, el recinte és un vertader santuari comunista que no et pots perdre.

 

3. ADEMÚS (RACÓ D’ADEMÚS)

País Valencià

Foto via: Viquipèdia

Si ens movem més cap al nord i fem un llarg gir cap a l’interior, arribarem l’aïllada comarca del Racó d’Ademús, concretament, a la seua capital, Ademús, un poble castellanoparlant de poc més de mil habitants. Podem aprofitar el viatge i fer una ruta pel riu Bohilgues. Recorda portar banyador i sabates de riu. Et perdràs un bany en la freda aigua rodejat/ada d’un paisatge quasi exòtic i de pel·lícula?

4. VILAFAMÉS (PLANA ALTA)

País Valencià

Viatgem cap al nord, concretament a Vilafamés. La seua població quasi no arriba als dos mil habitants i passejar pels seus xicotets i costeruts carrers et pot transportar a l’edat mitjana. Un dia de ruta per este poble pot començar a la mateixa plaça de la Font per fer un tast dels dolços i salats típics de la localitat i, així, agafar bona cosa d’energia. Una volta recarregades les piles, cal començar a caminar costera amunt fins arribar al Castell de Vilafamés i gaudir, també, de les meravelloses vistes al Pla de l’Arc.

 

5. PENÍSCOLA (BAIX MAESTRAT)

País Valencià

Foto via: Viquipèdia

És una de les localitzacions de pel·lícula. L’encant d’este poble castellonenc rodejat de mar et captivarà. I pensar que el sòl que estàs xafant l’han tocat també els actors de Joc de Trons! La localitat té vora set mil veïns i veïnes, els quals tenen la sort de viure a un dels pobles més bonics del País Valencià.

Pots visitar el Castell de Peníscola i veure el monument al Papa Lluna, així com deixar-te impressionar per la façana de la Casa de les Petxines. O bé, pots optar pel sol i la platja amb un banyet a la cala del Pebret i Russo. A la nit, per què no fer un tomb, sopar a un restaurant de la zona i fer un beure pel passeig marítim?

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €