Carretera i manta! 5 apps imprescindibles per viatjar

Si sou culs de mal seient i sempre esteu d’ací cap allà, aquest article vos interessarà. Vinc de viatjar i he descobert un parell d’aplicacions per al mòbil que m’han fet el viatge més tranquil, econòmic i segur. Així que m’he decidit a fer-vos una recopilació d’apps gratuïtes, com no podia ser d’altra manera, les quals no poden faltar al teu mòbil. Prepara la motxilla o la maleta, i que no se t’oblide aigua, mòbil, i una bateria externa, per si de cas.

GasAll

Si viatges amb el cotxe i és a gasolina o gasoil, GasAll et farà estalviar molts diners. Ja no sols quan viatges, també en el dia a dia, però per viatjar és una gran eina. Primer poses el tipus de carburant que empra el teu vehicle, la capacitat del depòsit i el consum. Després escrius el destí i t’indica quantes benzineres tens al llarg del trajecte.

Les pots ordenar per preu o per distància, et calcula el preu que va a costar-te emplenar el depòsit i moltes més dades interessants. Per fer-vos una idea, pots estalviar més de 10 euros escollint bé la benzinera on emplenes el dipòsit. Uns diners que segur et vindran millor per a altres despeses.

Viatjar

Splitwise

Controlar les despeses d’un viatge pot arribar a ser un mal de cap, sobretot quan viatges en grup. Per a estalviar-se problemàtiques vos recomane Splitwise. Per començar a emprar-la has de registrar-te amb una adreça de correu electrònic i el teu número de telèfon i convidar aquells i aquelles amb qui compartiràs gastos.

Crees un grup i aneu afegint gastos per concepte, com per exemple gasolina, restaurants, bitllets de metro… Les opcions són quasi infinites. Podeu indicar qui paga, per qui i quants, i l’app automàticament va indicant qui deu diners i a qui se li deuen. Inclús, si per exemple, dins d’un grup de 8 persones, dues mantenen deutes entre elles, es poden incloure i l’app ho calcula de nou. Quan el viatge s’acaba, es liquiden els deutes, i es tanca el grup.

Viatjar

Traductor de Google

Possiblement ja tens aquesta útil app de Google al teu mòbil. Però sabies que a banda d’escriure els texts d’allò que vols traduir, també pots fer una foto a un cartell i te’l tradueix? Com ho llegeixes. Amb el català funciona prou bé pel que hem pogut comprovar. En canvi amb el gallec i basc encara no està aquesta funció habilitada, almenys en iPhone.

Viatjar

 

AroundMe

Aquesta app ens agrada molt perquè està més optimitzada que Google Maps. Molt més intuïtiva i útil quan et trobes indefens al mig d’una ciutat que no coneixes. Quant més gran és la ciutat on et trobes, millor funciona, amb els avantatges i inconvenients que això comporta. Molt útil per trobar aparcament, bancs i caixers, bars, pubs, cinemes, concerts, monuments històrics, farmàcies… Els resultats t’apareixen indicant a quina distància estan i pots comprovar si estan al teu sentit de la marxa. Després tens informació d’horaris, telèfons i les reviews de Google.

Flush

Per acabar, a qui no li ha agafat un apretonet quan encara està a hores d’arribar a l’allotjament? Ja sabeu que hi han molts negocis que no permeten l’ús dels seus banys a no ser que consumisques. Amb Flush pots trobar tots els banys públics que hi han al teu voltant, estacions de tren i bus, centres comercials, edificis públics… Venen valorats d’1 a 5 i altres dades d’interés com si són de pagament, o aptes per a cadires de rodes. Tu mateix pots afegir banys que et trobes i millorar l’experiència de l’app. Com passa amb l’anterior, quant fuges de les grans ciutats, pitjor funciona. Està disponible per a iPhone i Android.

Viatjar

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €