Te’n vens als 5 pobles més menuts del País Valencià?

Ni un cotxe pel carrer, ni una sirena d’ambulància, ni martells pneumàtics rebentant les voreres. Ni una aglomeració, ni una cua i saludant i parant a xarrar a les poques persones que veus perquè probablement siguen família. Açò és el que passa als pobles més menuts del País Valencià. T’agradaria visitar-los? Te’ls presentem.

Castell de Cabres

Ens n’anem a un dels pobles del País Valencià que fan frontera pel nord, concretament amb Aragó. Castell de Cabres (Baix Maestrat) té l’honor de ser el municipi més xicotet del País Valencià amb 17 habitants censats en 2017.  Antigament va formar part del terme de Morella i per això algunes fonts diuen que pertany a la comarca dels Ports.

Conta la llegenda que el poble rep aquest nom per la intel·ligent treta d’un vell que estava de vigilància en el Castell. Aquest va veure que s’acostaven al poble les tropes enemigues, llavors, va fer pujar al castell totes les cabres que havia en el poble i els van lligar una tea encesa a cada banya. Amb la distància, l’exèrcit enemic va pensar que es tractaven de torxes dutes per soldats i van apostar per la retirada. En honor a les cabres i el castell es va concedir aquest nom al poble.

Palanques

Pobles més menuts

El municipi de Palanques sí que pertany a la comarca dels Ports. Compta amb un cens de 34 habitants al 2017 i també el seu terme fa límit amb Aragó. És un poble que destaca per la seua gran quantitat de fonts amb una aigua de molt bona qualitat. També ofereix per visitar les pintures rupestres del Cingle i un mirador amb unes grans vistes.

Sempere

Al cor de la Vall d’Albaida trobem el poble de Sempere. Amb 41 habitants (2017) és el més menut de la comarca. La seua església de Sant Pere dóna nom al municipi que també és conegut com Sant Pere d’Albaida. El seu principal atractiu és ser considerat com el mirador oficial de l’embassament de Bellús. Té unes impressionants vistes també de tota la comarca des del paratge de l’ermita del Santíssim Crist de la Gràcia.

Villores

Pobles més menuts

Tornem a la comarca dels Ports per visitar Villores, que es troba a apenes un quart d’hora en cotxe de Palanques. Es tracta del quart poble més menut del País Valencià amb 42 habitants censats al 2017. També va formar part del terme general de Morella fa uns segles. La seua població ha caigut en picat ja que a principis de segle XX contava quasi amb 500 habitants. L’economia tradicional del poble a banda, de l’agricultura, ha estat sempre la producció d’espardenyes. A més, ha acollit l’Aplec dels Ports en 5 ocasions, l’última al 2016.

La Font de la Reina

pobles més menutsLa Font de la Reina (oficialment en castellà Fuente la Reina) es troba a la comarca de l’Alt Millars. El seu terme fa frontera amb Aragó, i en 2017 comptava amb 43 habitants, el 5é més menut del País Valencià. Tant el terme com la població es troben ubicats a un terreny abrupte i accidentat. Cosa que comporta que hi hagen moltes fonts. El seu nom s’atribueix, segons la tradició, a la reina Elionor de Portugal. L’aristòcrata va morir a la localitat en 1348 quan hi va anar a passar una convalescència. Actualment la seua economia se sustenta gràcies al turisme rural. A la imatge podeu veure les seues cases penjants.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €