5 piscines naturals en espectaculars paratges del País Valencià

Calor, calitja, calda, basca, xafogor, xardor, bovor, botorn… Moltes maneres de dir-ho i totes amb la mateixa manera de combatre-ho: aigua freda. Si no t’agrada la platja, la mar, la sorra, l’aigua salada… o si simplement t’abelleix descobrir paratges d’interior del País Valencià aquest és el teu post. A continuació, 5 paratges espectaculars amb piscines naturals per refrescar-te bona cosa.

Pou clar

El paratge del Pou Clar es troba a la carretera entre Ontinyent i Bocairent (Vall d’Albaida), a escassos 2 quilòmetres del nucli urbà ontinyentí. De diferents brolladors, ací naix el riu Clariano creant una sèrie de piscines naturals d’aigües fredes i cristal·lines les quals s’anomenen pous. És un paratge ideal per a refrescar-se després d’una ruta en bici o a peu per la zona. També es poden fer salts d’altura considerable degut a la gran profunditat dels pous.

És un paratge d’accés gratuït, cosa que comporta un inconvenient, la massificació. Així que vos recomanem anar un dia entre setmana per evitar aglomeracions.

Fonts de l’Algar

A 3 quilòmetre del centre urbà de Callosa d’en Sarrià (Marina Baixa) en direcció a Bolulla trobem Les Fonts de l’Algar. El paratge consisteix en recórrer al voltant d’1,5 km al llarg del riu Algar, on alhora que ens refresquem veurem cascades, brolladors i tolls. És una visita molt divertida perquè vas pujant el curs del riu, però després et pots deixar portar per la corrent.

És necessari pagar una entrada per accedir al paratge. 5 euros per a persones adultes, 4 per a estudiants i persones jubilades i 2 per a xiquets i xiquetes d’entre 4 i 10 anys. Ben a prop hi ha un càmping que a la tarifa incloïa l’entrada al paratge.

Font dels Banys de Montanejos

El riu Millars travessa la localitat de Montanejos (Alt Millars) de dalt a baix. Abans d’arribar al poble, el riu forma uns estrets i barrancs que conformen unes panoràmiques espectaculars. També és un paratge on s’han obert múltiples vies d’escalada. Una vegada arriba al nucli urbà, el serpentejant transcurs del Millars forma platges i piscines no gens fondes. Tens dues opcions quedar-te a les platges i passar un dia tranquil, o seguir el transcurs del riu cap amunt per viure un poc d’aventura. Nosaltres et recomanem la segona.

Aquest paratge és gratuït però pots contactar activitats d’esports en aigües braves. També hi ha balnearis i aigües termals degut a les propietats i composició de l’aigua.


El Salt de la Nóvia

Una cascada de 60 metres és el principal atractiu d’aquest paratge de Navaixes (Alt Palància). Tot fa pensar que el nom del Salt de la Nóvia pot remetre a la semblança del dibuix que fa l’aigua de la cascada amb un vel de nòvia, però no. El nom respon a una llegenda del poble, per la qual totes les nóvies casadores devien saltar el riu de vora a vora per acomplir una tradició. Però una va caure a l’aigua i quedà atrapada en un remolí. El seu nóvio es tirà per salvar-la però ambdós moriren ofegats.

Llegendes baixoneres a banda, és un paratge bonic de veres. El riu Palància ha provocat unes piscines naturals amb formes capritxoses on pots refrescar-te a gust. No et pots perdre la sensació de clavar-te baix la cascada (minut 2:12 del vídeo). L’aigua cau intermitentment i et colpeja quan menys t’ho esperes. L’accés és gratuït.

L’Albufera i els gorgs d’Anna

L’Albufera d’Anna (Canal de Navarrés) es troba 1 quilòmetre de distància de la localitat que li dona nom. Múltiples brolladors han fet que es forme aquesta albufera la qual forma diversos ramals que porten l’aigua al poble. Està completament condicionada per a ús turístic amb restaurants, xiringuitos, banys públics i càmping. Per accedir al recinte en temporada alta s’ha d’abonar una entrada de 3 euros les persones adultes i 1,5 per a les xiquetes i xiquets.

Gratuïtament podem accedir al Gorg Català, on hi ha un trampolí per llançar-se a l’aigua. També tenim el Gorg de l’Escalera, més pròxim al casc urbà al fons d’un gran canó apte per al bany.

Escriviu-nos als comentaris quin és el vostre favorit lloc de bany d’interior.

Fotografia de portada de Visit Montanejos

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €