10 llocs on anar de pícnic (1a part)


Què ens agrada més als valencians que disfrutar del bon clima a l’aire lliure? I és que passar un dia amb els amics i amigues entre pinars i vegetació és sinònim de felicitat. Al territori valencià comptem amb nombroses zones recreatives per poder anar a dinar o berenar de sotamà. Però com que la llista es faria eterna, en aquesta primera part vos portem 10 zones on poder anar de pícnic. Totes elles compten amb accés gratuït i amb algunes tauletes i bancs. De nord a sud, vos hem seleccionat uns espais amb encant per fer ecoturisme i passar-ho bé. Això sí, no oblideu respectar les normes cíviques de cada un dels llocs, deixar-ho tot com estava i arreplegar les deixalles.

Llacuna del Portillo, a Segorbe
L’àrea recreativa de la Llacuna del portillo es troba al municipi de Segorbe, capital de la comarca de l’Alt Palància. Un espai de nova creació dins d’aquest paratge protegit, inclòs al Catàleg de Zones Humides. Compta amb diversos equipaments com un observatori per a aus, una senda ecològica a través de la que s’accedeix a un mirador, panells interpretatius, així com una infraestructura amb taules i bancs. Per tal d’arribar s’ha d’agafar l’eixida a Geldo de l’autopista.
segorbe-recreativa

Jardí botànic, Espadilla
El Jardí botànic d’Espadilla, a la comarca de l’Alt Millars, és un preciós paratge d’aquesta localitat, que disposa d’un bonic i acollidor espai per passar el dia. Es troba vorejat per dos rius, el Millars i el Chico, als que es pot anar per pegar-se un bany refrescant. Pel seu nom, intuireu que no li falta vegetació. És un espai privilegiat per a tot visitant, en ell es troba una gran diversitat d’arbres i arbustos autòctons, zona de cactus i un estany natural.
espadilla-recreativa

Font de Sant Pere, Alcudia de Veo
La zona de la Font de Sant Pere s’ubica a l’Alcudia de Veo, a la Plana Baixa. Una localitat rica en fonts naturals i envoltada d’una cadena de muntanyes on disfrutar de diverses rutes. Aquesta àrea compta amb paellers, piscina, zona infantil de jocs, fanals i una bona ombra gràcies a la frondosa pineda.
alcudia-veo-recreativa

La Cova del Turche, Bunyol
A les limitacions del terme municipal de Bunyol, a la comarca de la Foia de Bunyol, es troba la Cova del Turche, en direcció Alboraig. És un conjunt geològic de gran bellesa format per un llac envoltat de roca i que posseeix una àrea de pícnic. El llac compta amb una cascada de 60 metres d’altura, que es precipita des de l’alt de la paret de roques, oferint un espectacle natural. Un paratge perfecte per a prendre un bany estival. En aquest cas, vos recomanem que, si aneu en temporada turística, porteu les vostres taules i cadires. Tan sols hi han unes quatre i podeu no tindre lloc si no sou de matinar.
bunyol-recreativa

Santo Espíritu, Gilet
Envoltada de pinars, està l’àrea recreativa de Sant Esperit, en Gilet, a la comarca del Camp de Morvedre. Disposa de zona de jocs, zona per a barbacoes i lavabos. Té una alta capacitat d’aforament, per a al voltant de 500 persones. Junt a aquesta zona, es troba el Monestir de Sant Esperit.
gilet-recreativa

Paratge Natural de la Cova Negra, en Xàtiva
El Paratge Natural de la Cova Negra es troba ubicat al terme municipal de Xàtiva, capital de la comarca de la Costera, en direcció Genovés, en l’eixida d’Alboi. Aquest paratge natural, d’alt valor ecològic i patrimonial amb un total de 57,18 hectàrees de superfície, va ser declarat Paratge Natural Municipal en 2006. Es situa en l’estreta vall que recorre el riu Albaida, en travessar els relleus de la Serra Grossa. Rep el seu nom per l’anomenada Cova Negra, la qual crida l’atenció per l’aspecte negrós de les seues parets.
xativa-recreativa

La Font de Mariola, Bocairent
L’Àrea recreativa de la Font de Mariola, pertany a la localitat de Bocairent, situat a la comarca de la Vall d’Albaida. Aquest enclavament es troba en la Serra de Mariola, d’ahí el seu nom homònim. Aquesta zona és considerada el punt neuràlgic del parc natural perquè serveix de punt de partida o de pas de nombroses rutes. Hi ha moltíssim espai per poder jugar a algun joc amb el grup. Té un lloc de barbacoes i de lavabos. Compta amb algunes taules, però s’omplin ràpidament. Així que, si vas en temporada turística, porta’t la teua o fes un pícnic en el terra.
font-de-mariola-recreativa

Ombria de Segària, El Verger
El parc d’Ombria de Segària, es troba en El Verger, en la comarca de la Marina Alta. Es situa en la Serra de Segària, al paratge conegut com la Penya Roja. L’espai compta amb diverses zones de pícnic, una zona de jocs per als més menuts. No té molta vegetació que faça ombra, ja què està pensat per a ser punt de partida de les rutes a la serra de Segària, però compta amb unes magnífiques vistes a la mar.
el-verger-recreativa

Xorret de Catí, Castalla
El xorret de Catí compta amb diverses zones recreatives i es troba en la localitat de Castalla, a la comarca de l’Alcoià. Dins del Paisatge Natural de la serra del Maigmó i del Cid, es situa aquesta zona muntanyenca plena de vegetació típica mediterrània, que destaca pel seu valor ambiental i la seua bellesa paisatgística. A part de taules de fusta i pedra, disposa de lavabos, zona infantil i accés per a minusvàlids. Després del pícnic es pot fer senderisme o escalada en el seu rocòdrom. Es pot accedir ací des de Castalla, prenent la carretera que comença a la part alta del poble o des de l’autovia Alacant-Madrid, prenent l’eixida de Petrer.
Xorret-de-Catí-recreativa

La Pilarica, en Callosa de Segura
La zona de pícnic de La Pilarica, als peus de la Serra de Callosa, està ubicat al terme municipal de Callosa de Segura, a la comarca del Baix Segura. La Pilarica, se situa dins dels límits del Paratge Natural de “La Pilarica-Serra de Callosa”. Un entorn compost per una àmplia zona de pineda situada en el centre d’una profunda vall de vegetació exuberant i envoltat d’elevats pics calcaris que componen un impressionant paisatge. L’àrea recreativa disposa d’aparcaments, fonts, taules, barbacoes i lavabos. Un espai molt ben cuidat a la muntanya.
la-pilarica-recreativa

Esperem que vos hagen agradat aquestes zones on passar un dia agradables. La col·laboració de tots i totes és de vital importància per a garantir la conservació d’aquests singulars paratges.

 

 

Fotos: Ajuntament Segorbe; Ajuntament d’Espadilla; Ajuntament de l’Alcúdis de Veo; Agenda de Isa; Ajuntament de Gilet; Julio Asunción; Vida Trekking; Senderismo en Alicante; Ajuntament de Callosa de Segura; Ajuntament d’El Verger

Portada: Pressfoto

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €