5 escapades per gaudir del País Valencià en Pasqua

S’aproximen les vacances de Pasqua, uns dies que, sempre, venen bé per a desconnectar, carregar piles i respirar aire pur. Si t’ha pillat el temps i t’apeteix fer escapades ben a prop de casa, en Tresdeu et proposem alguns municipis valencians o llocs naturals amb encant, on pots anar a passar el dia i conéixer-los ben bé.

Parc Natural de la Serra Calderona
Aquesta època de l’any sempre és bona per fer senderisme, i que millor què conéixer els xicotet paradís que s’amaguen en el nostre País Valencià.
Comptem amb una gran quantitat de Parcs Naturals com el de la Serra Calderona. Ubicat en les comarques del Camp de Morvedre, l’Horta i el Camp de Túria.
Es tracta d’un dels paisatges més representatius del nostre territori i que, si estàs pensant respirar aire pur i tindre contacte amb la natura, aquest seria un bon pla.
Ocupa 18.019 hectàrees amb un paratge format per barrancs i molt de desnivell, on destaquen els 907 metres d’altura del pic de Gorgo o els 601 del Garbí. Este últim un punt recomanable, pel mirador tan espectacular que té. Entre les sendes destaca el GR-10 o el Sender de Gran Recorregut que va des de Puçol fins a Andilla.

Peníscola
Una ciutat de postal del Baix Maestrat. El seu impressionant castell del segle XIV és el vertader protagonista d’aquest municipi. Ubicat en el penyal més alt de la ciutat, aquest castell s’ha utilitzat com a escenari per a pel·lícules com El Cid o per a sèries populars com Juego de Tronos.
Què podeu veure en Peníscola?
Visitar el castell, són dues cites que no poden faltar. Si visiteu el castell, vos recomanem també, abans o després, passar pels jardins del Parc de l’Artilleria. L’horari de visita ara el tenen de 09.30 h a 21.30 h, així que pot ser un bon pla.
Passejar pel barri antic, ubicat en la part baixa del castell i amb un passat medieval. Per allí es trobareu amb la famosa Casa de las Conchas o de les Petxines, molt fotografiada.
I per acabar el dia, veure el capvespre des del Faro de Peníscola, un lloc amb unes imatges espectaculars.

escapades

Imatges via Instagram @peniscola

Castell de Guadalest
A la Marina Baixa trobem un dels pobles més bonics del País Valencià, Castell de Guadalest. Una altra escapada que pots gaudir aquestes vacances.
Si decideixes anar a passar el dia a aquest municipi et recomanem , també, visitar el seu Castell, el seu embassament amb unes vistes impressionants o, també, passejar pel seu nucli antic, on descobrireu el Portal de Sant Josep, un antic túnel per als vianants després de pujar unes escaleres.
Aquest municipi també és recomanable per a les persones amants del turisme actiu, allí trobareu bones rutes per a fer senderisme, ciclisme o escalada.

escapades

Imatge web guadalest.es

Carrícola, la xispa de la Vall
Tan sols aplegar a aquest poble, et trobaràs en el seu famós cartell: “Carrícola, la xispa de la vall”. El municipi que encén la flama de la seua comarca, la Vall d’Albaida.
Un municipi amb pocs habitants i que compta amb la tranquil·litat que sempre demanem en el nostre dia a dia rutinari. Ací tens opció a fer bones rutes de senderisme pels voltants de Carrícola, que un dels grans punts a favors és que ho té tot ben prop, i el contacte amb la natura rodeja a aquesta població.

Vilafamés
Un altre dels pobles més bonics del nostre territori. A mesura que vas arribant a ell, el pots veure en el més alt. Aquest municipi destaca pel seu centre històric i el seu impressionant castell, passejar per ell et transporta als seus orígens àrabs. I què, tal vegada, siga altra bona opció per a aquests dies.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €