On celebrar la nit de Sant Joan

L’estiu comença amb la nit de Sant Joan, i després de tres anys d’absència per la pandèmia, aquest any hi ha més ganes que mai de gaudir de la nit al voltant d’una foguera prop de la mar. Per si no ho saps, la nit de Sant Joan es celebra el solstici d’estiu en l’hemisferi nord, és a dir, quan el dia més llarg de l’any acaba i els dies comencen a acurtar-se. 

Si després d’aquesta parada et trobes desubicat o desubicada i no saps on anar a passar la nit del 23 de juny, t’apropem els llocs on de segur vius una de les millors nits. 

Alacant

Viure Sant Joan a Alacant és una de les experiències més especials perquè se celebren a la vegada les Fogueres de Sant Joan, des del 20 al 24 de juny. Aquest dia també té lloc el Desfile Folclòric Internacional d’Alacant, per la qual cosa no sols has de passar la nit a la ciutat, sinó gaudir d’un dia de festa, ball i música. No dubtes en passar aquesta nit a la platja del Postiguet.

Xàbia 

A Xàbia el 23 de juny també és un dia de festa. Després de la cavalcada de carrosses, a les 23h hi tindrà lloc la nit dels focs de Sant Joan i la cremà dels trastos. Les seues platges són un lloc paradisíac on dir-li adeu als dies llargs. 

Alboraia 

La platja de la Patacona d’Alboraia és tot un goig la nit de Sant Joan. Entre la gent és tot un repte botar les fogueres i les ones per a tindre bona sort, però la música i la festa està assegurada a la ciutat valenciana. 

Cullera

Una de les nits més especials de l’estiu al lloc d’estiueig per excel·lència dels veïns i veïnes de la Ribera, és la de Sant Joan. Milers d’assistents fan el ritu de les set ones i cremen un paper amb els seus desitjos. La música i els focs artificials t’acompanyaran durant tota la nit, i també el bon rotllo. 

Vinaròs

Si estàs prop de Castelló no et preocupes, també tenim pla per a la nit de Sant Joan per a tu. A Vinaròs no celebren sols Sant Joan, sinó que també Sant Pere, ja que coincideix amb les festes locals. Motiu doble per a assistir a la ciutat castellonenca a gaudir d’aquesta nit. 

 

Foguera Sant Joan

Imatge via Racool Studio

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €