Com t’imagines una escola d’estiu? Així és la de La Fènix

La Fènix Universitat Popular crea l’Escola d’Estiu La Fènix, unes trobades on s’agrupen a col·lectius, associacions, treballadores, militants i veïnes del País Valencià. Un projecte que naix per oferir debats i reflexions que donen forma als diferents conflictes de la nostra quotidianitat. Arriba en un moment en què al territori valencià s’observen noves dinàmiques en el món de la cultura, el treball, la política i els moviments socials. Exemples d’aquestes són la precarietat, presència de l’extrema dreta, els nous reptes a què s’enfronta el feminisme o la problemàtica de l’habitatge.

L’Escola d’Estiu tindrà lloc del 2 al 4 de setembre a l’Alberg El Teularet de Navalón, a la comarca de la Canal de Navarrés. Un alberg completament equipat amb pistes esportives, piscina… Es tracta d’un projecte únic, ja que no s’organitzen esdeveniments de pensament col·lectiu en tot el territori des de la transició.

S’oferiran un total de 25 ponents i lloc per a més de 200 assistents, que durant tres dies podran gaudir de natura verge, debats, reflexions, festa i converses entre gent procedent d’arreu del País Valencià. En suma, s’abordaran cinc taules de debat, cadascuna amb cinc ponents valencians debatrà un dels temes que s’aborden a l’Escola: cultura, antiracisme, feminisme, treball i ecologisme. Els ponents són de procedències diverses: algunes del món de la cultura, militants, treballadors, escriptores, activistes… En concret participaran, entre d’altres, el músic Xavi Sarrià, l’activista gitana feminista Silvia Agüero o el periodista Juan Bordera.

L’assistència tindrà un preu de 35 € per persona donat que no es rep cap tipus de subvenció. Tanmateix, en aquest preu es cobreix la totalitat de les despeses; allotjament, menjar, instal·lacions, ponents i activitats. Una oportunitat d’assistència a una activitat nova que els membres de la Fènix descriuen com un espai de diàleg entre valencians “clau per obrir els panys que encara romanen tancats i, al mateix temps, lligar les lluites i maldecaps amb la resta del territori”.

L’organització de les taules per dies serà la següent:

  • Divendres de vesprada: primera taula de debat sobre Cultura
  • Dissabte: tres taules de debat sobre Feminisme, Antiracisme i Treball
  • Diumenge de matí: última taula de debat sobre Ecologisme

A continuació vos deixem la programació completa on també podeu trobar el QR per a inscriure’s:

Escola Estiu

Imatge via La Fènix

Imatge de Okan Caliskan a Pixabay.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €