On gaudir de la gastronomia de El Cabanyal? 5 locals de tota la vida

El Cabanyal – Canyamelar, un antic barri pesquer de València, és una de les zones amb més encant de la ciutat. Ho és tant per la seua ubicació a vora mar, com per les seues populars construccions modernistes o la seua gastronomia. Fa més de 20 anys El Cabanyal va veure’s amenaçat per un pla urbanístic que suposava la destrucció de 1.651 habitatges i seccionava la trama urbana en dues meitats aïllades. La lluita dels seus habitants que crearen plataformes com Salvem el Cabanyal va aconseguir frenar aquesta proposta, que es va derogar el 2016.

Des d’aleshores el barri no és el mateix, va patir un procés d’abandonament i ara està immers en un de gentrificació que ha suposat la fugida forçada de famílies i negocis que ja no es poden permetre viure allí. De fet, després d’haver quasi desaparegut, els titulars l’identifiquen ara com un barri de moda o cool que s’ompli constantment de turistes. Però, realment és un barri mariner on sempre ha viscut gent humil.

Malgrat això, hi ha negocis de tota la vida que han sigut capaços de sobreviure a tots aquests fenòmens. Són les tasques que fa anys que romanen al Cabanyal – Canyamelar i que, tot i la gran quantitat de propostes gastronòmiques noves que s’han instaurat al barri, continuen mantenint l’essència cabanyalera i oferint plats típics de la zona. Receptes clàssiques del Cabanyal com són la titaina, l’esgarrat, la sèpia bruta, les mandonguilles d’abadejo, les anxoves, les faves estofades o les clòtxines.

Per a poder gaudir de l’oferta gastronòmica del barri vos proposem 5 locals on gaudir d’aquests plats i molts més:

Cal tindre en compte que el local està dividit en dues parts i nosaltres fem referència a la taverna, no al restaurant.

  • Restaurant Bodega Bar Flor
Cabanyal

Imatge via restaurantebodegaflor.es

Situat a un dels carrers principals del barri, Carrer La Reina.

  • Casa Guillermo

Imatge via casaguillermo1957.com

Famosa per les seues anxoves.

  • Casa Montaña

Imatge via emilianobodega.com

Ens referim en concret a la part de la tasca, ja que avui en dia també hi ha una zona de restaurant. A aquesta tasca cal tastar unes bones faves estofades acompanyades d’un vi.

No podem oblidar-nos del típic esmorzar valencià. Per a gaudir d’una bona “picadeta” vos recomanem la Bodega La Pascuala. Un local que ha guanyat molta fama al llarg dels anys, sobretot per la grandària dels seus bocates!

Imatge via Casa Guillermo

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €