València Vibrant, i ara què?

El lobby ciutadà València Vibrant ha convocat a la ciutat el proper 19 de juny a l’Espai Rambleta per debatre, de nou, pel futur de la ciutat. En aquesta segona edició de la conversa entre veus destacades del present valencià, els organitzadors volen utilitzar les dades de l’enquesta socioeconòmica que ha elaborat el Grup Sociograma.

València Vibrant ha realitzat aquest 2015 una avaluació quantitativa del present i el futur més immediat de la ciutat, amb una enquesta per a professionals i treballadors que generen valor a València sobre les seues pràctiques, preferències i expectatives respecte al treball i l’emprenedoria; la vida diària i l’ús de la ciutat; i el lideratge, la política i la innovació.

Els resultats del treball es presentaran a l’opinió pública dies abans de l’esdeveniment i seran detallats durant el mateix. Les opinions abocades durant aquest es recolliran per completar els resultats de l’enquesta amb valoracions qualitatives i així, València Vibrant, s’espera una perspectiva completa de la situació de la ciutat.

Captura de pantalla 2015-06-17 a la(s) 10.17.37

VALÈNCIA VIBRANT, I ARA QUÈ

Precisament uns pocs dies després de les eleccions, el col·lectiu reunirà 25 personalitats de l’àmbit econòmic, sociològic, cultural i empresarial per extreure idees i conclusions sota un lema: ‘València, i ara què’.

Aquest any la principal novetat de la convocatòria serà la incursió d’un estudi socioeconòmic impulsat per l’equip de professionals Grup Sociograma format per més de 500 entrevistes a un públic seleccionat a partir de tres objectes: ocupació, habitatge i lideratge. Les seues conclusions seran exposades a l’inici de la jornada del 19 de juny i serviran de fil conductor per a les diferents dinàmiques entre personalitats i públic.

Després de l’impacte de la primera edició, la intenció de la segona convocatòria és la de reunir encara a un major nombre de persones i influir a partir de col·lectius i veus de pes a la ciutat en els àmbits esmentats. Entre els títols d’algunes de les taules es troben: ‘València, treballant en això’; ‘València, quina urbs t’espera?’; ‘I qui lidera aquesta ciutat?’ I ‘Anar-se’n de València … i tornar’

Aquest any el dinar estarà ofert per dos projectes de food truck amb base en la gastronomia de Km.0, receptes i productes valencians. A més, la jornada s’allargarà fins a la nit i servirà d’escenari per al concert de presentació del nou disc de Maronda, titulat Vibraciones. La banda és una de les referències actuals que millor han revisionat el rock des dels 70 fins a l’actualitat, amb lletres directes i un últim LP especialment pop i directe que servirà com a colofó ​​a una jornada constructiva, creativa i participativa.

València Vibrant La Rambleta

VIBRACIONS DES DE 2014

En 2014 València Vibrant va reunir gairebé 300 persones de públic i 50 convidats durant 9 hores per debatre València. 25 protagonistes, entre els quals es trobaven Ricard Camarena, Pau Rausell, Jaime Hayón, Agnès Noguera o Ramón Esteve, entre d’altres, van iniciar el projecte a partir de la conversa. Possibilitats, talent, potencialitats i problemes, sense eludir la crítica i l’autocrítica, van generar un pòsit per a les activitats que el col·lectiu ha continuat durant els últims 12 mesos.

Des de la passada edició, València Vibrant, el grup fundat per l’economista Ramon Marrades, l’empresari César Gómez-Mora i els periodistes Quique Medina, Vicent Molins i Eugenio Viñas, ha posat en marxa trobades continus (Encontres Vibrant) atenent a sectors concrets com medi ambient, educació o esport, reunint a veus interessants i interessades de la ciutat en diferents espais.

A més, va iniciar el treball sobre un gran projecte com Compàs Centre, una activitat a implementar a la ciutat que compta amb el suport de la Unió Europea a través d’una subvenció i que proposa convertir la Ronda Interior de València durant un dia en un espai ple d’activitats culturals i comercials, ocupat i ple de contingut per la ciutadania. El projecte ha estat desenvolupat amb la col·laboració d’una vintena de professionals i és estudiat des de fa mesos per dues de les regidories de l’Ajuntament de València per a la seva implantació anual, reunint moltes de les idees extretes de la primera trobada València Vibrant i tractant de reactivar aspectes econòmics , sociològics, culturals i d’identitat a la ciutat.

València Vibrant La Rambleta

VINCLES I RECONEIXEMENTS

València Vibrant ha estat guardonat per la seUa idea en mobilitat sostenible Do the right mix de la Comissió Europea, ha participat en el fòrum New Funding Urbanism a Berlin (octubre de 2015), s’ha vinculat col·laborativament al projecte Fuel Vancouver, amb el qual comparteix iniciatives i filosofia, i ha aparegut en el llibre Espais. Per a la Innovació, la Creativitat i la Cultura (PUV, 2015).

València Vibrant La Rambleta

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €