#LaLlista de Juliol ens l’envia El Renao, youtuber de Sueca

La Llista de juliol -tot i que la té feta des de juny- ens l’envia René Escrivà més conegut com El Renao. Pels qui no el conegueu és un youtuber que aposta per gravar els seus vídeos en valencià i que ja està fent-se un lloquet en la famosa xarxa social. En la plataforma tracta de fer comèdia i humor. Un dels factors que caracteritza el seu canal són les critiques desenfadades que ens recorden al famós youtuber Auronplay. Al seu canal també podem trobar alguns reptes o “challenges“, vlogs i algun videoclip parodia de tant en tant. Molta gent el coneixereu pel video que té criticant a un americà que intenta fer una paella. Fa algunes setmanes que no puja vídeos a Youtube i té una raó, està acabant Grau de Ciències Ambientals i és temporada d’exàmens. A continuació les cançons que més han marcat al Renao:

1.- Viure – Obrint pas. El grup Obrint pas ha sigut un dels millors grups valencians que he tingut el plaer d’escoltar en Directe. De fet, els millors concerts als quals he asistit eren de Obrint pas i sempre que tocaven aquesta cançó els meus amics i jo ho disfrutavem com si s’acabara el món. Es especial per la força que conté tant la música com la lletra.

2.- El venao – Los Cantantes. No es una cançó molt actual, la veritat, però recorde que l’escoltava moltes vegades quan mon pare la tocava a l’orquestra “Capicua”. El que caracteritza esta cançó es que per algún motiu que a dia de hui es desconeix, la vaig decidir utilizar com a música de Outtro dels meus videos, pel seu ritme caribeny i sabrosón. A més, en la cançó quan diu Venao pareix que diga Renao jaja Als meus suscriptors i a mi ens agrada molt 😀

3.- I want it all – Queen. Que puc dir del grup Queen, per a mi ha sigut un dels millors grups de la historia tant per la originalitat i força de la música i la lletra. I aquesta cançó es especial perquè sempre m’ha agradat i fa uns mesos la vaig utilizar per a un video.

4.- Aquellas cosas que solíamos hacer – Benito Kamelas. Sempre que escolte aquesta cançó em recorda als meus amics i les festes que ens montavem fa uns anys. Per a mi significa molt i té molt de sentiment.

5.- La torre – Talco. L’any passat va ser una de les meues cançons preferides ja que no podía para de escoltar-la. La historia que té darrere ve relacionada amb el VinyaRock del 2015, va ser un Vinya molt especial perquè passàrem mil aventures i quan per fi poguérem entrar al recinte on fan els concerts va sonar aquesta cançó… Va ser apoteòsic.

6.- Nuestra nación – La Raíz. Actualment, considere que la Raíz es un grup que està guanyant molts seguidors pel fet de tindre cançons amb molt de sentiment i amb un missatge molt profund. Esta cançó es una d’elles.

7.- Basket case – Green Day. Quan tenia 15 anys vaig començar a escoltar aquest grup. No sabia de la existència del génere punk rock que feia Green Day I per tant, al descobrir aquest grup vaig tindre que escoltar totes les cançons de la seua discografía. Esta cançó es de les meues preferides degut al seu ritme ràpid i el seu carácter rebel.

8.- The Kid’s aren’t allright – The Offspring. Aquesta cançó es de les que més a sovint escolte actualment perquè sóc seguidor de Rock Fm I cada vegada que la posen comence a cantar-la com si estaguera boig.

9.- Kualquier dia – Boikot. Fa 4 o 5 anys que un amic em va recomanar aquest grup i, pot ser siga pel carácter que li donen a les cançons es perquè m’agrada tant. El que més m’agrada de la cançó es la lletra, tot i que la música està molt elaborada pel seu ritme tan accelerat.

10.- Soldadito Marinero – Fito y Fitipaldis. Estava fixan-me que no havia nomenat ninguna cançó tranquileta, per tant m’agradaria afegir-la. Sóc un gran amant de la mar i aquesta cançó, al ser tan melódica, sempre que la escolte em trasllada a un paisatge marítim i tranquil. A més m’encanta la melodía que trau la guitarra principal.

11.- La vida sense tu – Obrint Pas. Ja que és un dels meus grups preferits tenia que nomenar-lo altra vegada. M’identifique molt amb la cançó i amb el grup pel sentiment valencià que té i es una llàstima que ja no estiguen pels escenaris, però així i tot, encara sel’s recorda.

12.- Highway to hell –AC/DC. Vull acomiadar-me amb aquesta cançó perquè m’encanta el rock i esta cançó sempre em recorda quan vaig començar a tocar la guitarra elèctrica als 13 anys, perquè crec que la vaig sentir en la pel·lícula de “School of Rock” i volia tocar rock com AC/DC als escenaris. Una cançó mítica i històrica.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €