Russafa, a les balconades!

Els balcons de Russafa tornaran omplir-se d’art reinvindicatiu. / E. Bezembinder

El barri valencià de Russafa és escenari estes setmanes de l’art contemporani més reivindicatiu. Els seus carrers, places, balcons i demés espais públics acullen intervencions artístiques que conviden a la reflexió i a l’acció col·lectiva. Més encara si tenim en compte que han estat els mateixos moviments socials del barri els que han traçat la línia temàtica de la present edició -i ja és la setena!-, basada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 aprovada per la ONU. A les balconades! pretén visibilitzar les accions reivindicatives i l’art públic urbà procurant fomentar la cultura col·laborativa i creant un espai d’encontre entre els moviments socials, els i les artistes i la societat.

Parlem d’obres crítiques amb l’exclusió sanitària o de tallers per inventar noves paraules en substitució de les que les autoritats persegueixen per perilloses, subversives o ofensives arran de l’anomenada Llei Mordassa. Ens trobarem també amb intervencions que visibilitzen les necessitats d’atenció a les persones majors del barri, per a les que es demanda un Centre de Dia en el Moll 3 de Les Naus de Ribes. L’artista Cristina Guzmán abordarà per exemple el problema dels desnonaments amb una instal·lació de roba estesa provinent de famílies desnonades. Una altra artista valenciana multidisciplinar, Mau Monleón, recolzarà amb la seua obra la campanya pel tancament dels CIEs, mentre que el col·lectiu Artesanes de Lilith, junt amb l’Associació Dones i Punt, Juan Flors i Myriam Moreno, han creat l’obra ‘Huellas del Camino’ per donar a conèixer el llarg i difícil trajecte de les dones maltractades. Així fins a més de 60 obres que conjuguen la seua vessant artística amb la social, i que connecten artistes i moviments socials del barri i la ciutat.

A les balconades! representa així una manera diferent de gaudir d’art i oci a Russafa, un dels barris més populars i amb més vida cultural de la ciutat. Una oportunitat d’or per gaudir de la Russafa real, més enllà de locals hipsters i altres mites. Aquest gran aparador artístic i social que representa A les balconades! està en marxa des del passat 25 de maig i veïns, veïnes i visitants podran gaudir-lo fins al proper 11 de juny.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €