Un centenar d’actes per a la Fira d’Agost a Xàtiva

fira d'agost ballFa ja vuit segles que es celebra la tradicional Fira d’Agost, també coneguda com Fira de Xàtiva, «per privilegi de Jaume I». Des del dimarts 15 fins al diumenge 20 d’agost, Xàtiva serà l’epicentre de la comarca amb un seguit d’activitats diverses: atraccions de fira, parades comercials i activitats culturals. Sis dies on, al poble de Pep Gimeno Botifarra, es pleguen tots els pals culturals d’un poble: música i concerts, teatre, cites esportives i actes institucionals en una fira declarada Festa d’Interès Turístic Nacional.

La Fira comptarà amb un concert d’inauguració de la cantata Ibn Yubair de Medina Xateba. 800 aniversari (Camp de futbol de la Murta, 22:30h). Un total de 120 persones estaran damunt de l’escenari en continu moviment durant 45 minuts i comptarà amb narrador, tenor, soprano, coral, orquestra, comparses de moros, fanfàrries, percussió i dolçaines repartits per tot l’espai de la Murta.

Entre d’altres concerts, se’n destaca també l’actuació de Chenoa (15 d’agost, 23h) i, un dels plats forts, la Nit jove, amb Txarango, Aspencat i Tremenda Jauría (17 d’agost). I, pel que fa a l’animació al carrer, és imperdible la tradicional nit de Cant d’Albades (15 d’agost, 02h, Plaça de Sant Pere). Cantadors de Xàtiva i de les rodalies, així com, la Colla de Xirimites i Tabals la Socarrà recorreran els carrers i places contigus a la plaça. A més, a més, cada dia a les 13h hi haurà una cercavila pel Reial de la Fira.

Les places del Mercat i de la Seu seran l’escenari, cada dia a les 19:30h i 23h respectivament, de circs infantils i teatres. La Glorieta José Espejo, a més, acollirà monòlegs i teatre faller a les 23h del 18 i 19 d’agost. La Fira de Xàtiva donarà cavitat també a activitats esportives multidisciplinàries: trofeus de futbol, motociclisme i tir olímpic, concursos eqüestres i de tir i arrossegament, així com dos Open: l’un de frontennis i l’altre d’escacs. Una forta i sostinguda aposta per l’esport que, junt amb les activitats de teatre, música i animació al carrer, fan de la Fira d’Agost un esdeveniment complet en la capital de la Costera.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €