Llocs

«Los libros en catalán serán destruidos ¡Esto es Valencia!»

Redacció | 16 gener 2018

La menuda localitat d’Olocau està veient alterada la seua tranquil·litat per culpa de les malifetes d’un desnodrit mental. Ja fa un temps que al poble se celebra una biblioteca autogestionada pels veïns i veïnes. Els llibres es depositen en neveres reciclades com a prestatgeries, i mitjançant l’ús d’etiquetes, els llibres es presten i es tornen. Els llibres romanen al carrer en aquestes improvisades prestatgeries fixades a un mur. Tot fins ací perfecte, una biblioteca d’iniciativa ciutadana, participativa i que tot el poble disposa per a intercanviar llibre.

Los libros en catalán

Llibre trencat i nota catalanòfoba

 

«Ni libros en catalán ni de ACNUR»

Los libros en catalán

Nota amenaçadora contra el català i ACNUR

Però des de la passada primavera, ja fa quasi un any aproximadament, cada setmana algú es dedica a destruir els llibres escrits en català (els que considera que no estan en valencià) i altres sobre els refugiats. Les destrosses solen vindre acompanyades d’una nota manuscrita amb contingut secessionista lingüístic, feixista i racista. Fins i tot va destruir un llibre d’Ausiàs March, un fet completament contradictori per a un secessionista lingüístic. March i els altres autors del Segle d’or valencià, són considerats pel secessionisme lingüístic l’evidència de que el gentilici valencià és el nom de la llengua. Altra incohèrencia és que a la llibreria hi han també llibres en francés, anglés, alemany inclús en rus, i eixos no els ha tocat. Per contra, sí que van fer malbé un llibre en castellà sobre la II República Espanyola.

Aquest personatge no està identificat però se sospita que és algun veí de la localitat. Pel que fa a la biblioteca, s’intenta tornar a la normalitat després de cada “atac”. Reposen els llibres destruïts i fan cas omís a les trastades de l’agressor de llibres. En definitiva, un indesitjable amb ínfules de censor que pretén imposar al veïnat quina cultura ha de conèixer i quina no.

Los libros en catalán

Restes dels llibres junt a les neveres/prestatgeries

Actualització 5 Octubre

La setmana passada, concretament el 25 de setembre, la biblioteca va tornar a ser amenaçada de gravetat. Ja són tantes vegades que ni tan sols havia estat publicat a les xarxes. Però aquest cop s’amenaça amb cremar-la. De la biblioteca al barranc hi ha accés fàcil per al foc i això és una via ràpida a la Calderona.

La Guàrdia Civil i també l’Ajuntament de la Vila d’Olocau ja està avisada, però des de la biblioteca asseguren que no serveix de res. Esperen que l’amenaça siga sols una fanfarronada, ja que d’altra manera es tractarà d’un greu problema.

 

, , , , , ,

3 Responses to «Los libros en catalán serán destruidos ¡Esto es Valencia!»

  1. Antonio 18 gener 2018 at 14:57 #

    Quina vergonya de veí, espere que l’agafeu prompte i es puga denunciar el fet o, al menys, donar-li difusió públicament

  2. Andreu Beneit 6 octubre 2018 at 11:02 #

    Jo tinc com a cognoms Andreu Beneit, i el meus avis són apart d’eixos, Pardines i Bernabe, al meu poble es parla català des de que es va repoblar després de l’expulsió del moriscs. Són cognoms clarament catalans, i és més, al llarg de totes les comarques del Vinalopo encara conservem formes del català com menjar-se l’erra final en els verbs, o dir “aquí” en lloc “d’açí”. Per desgrácia hi ha molt valencià ignorant que s’empssa tot el discurs “pepero”. Ja no saben ni qui són, ni d’on venen. A veure si s’assebenten d’una vegada que aquí parlem català. Aleshores els mallorquins que parlem? Mallorquí?.O el catalá de Tarragona és tarragonés?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Feliç 2019! El vídeo dels Premis Tresdeu i repàs a un any espectacular | Tresdeu.com - 3 gener 2019

    […] sociologia i la llengua. Entre els més llegits aquests últims dotze mesos podem trobar, les destrosses que va rebre una biblioteca autogestionada o l’incident al ViñaRock on li van tallar la […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.