5 rutes espectaculars i refrescants per rius valencians

Aquestes són dates on no ve de gust fer grans rutes de senderisme. Però, i si et contem que tens la possibilitat de fer rutes mentre prens el bany o gaudir d’un refrescant bany en diferents llocs mentre avances la ruta? Doncs ací et deixem 5 rutes per gorgs i rius valencians lluny dels típics llocs turístics massificats.

Riu Fraile

El riu Fraile es troba a la comarca de la Canal de Navarrés, a mitja hora en cotxe de localitats com Bicorb o Quesa. Es pot fer un descens divertit, refrescant i sense perill pel riu. Hi ha segments que t’has d’ajudar d’una corda instal·lada, i moments en els que has de fer bons salts a l’aigua. Fora de temporada estival es recomana neoprè. Enllaç a ruta de Wikiloc.

Riu Bohilgues

El riu Bohilgues, a la comarca del Racó d’Ademús té unes aigües cristal·lines que et conviden a submergir-te en elles. Deixa el teu cotxe aparcat a la localitat d’Ademús i comença la ruta que ve indicada amb panells informatius. En pocs minuts gaudiràs d’un relaxant i refrescant bany. Totes les instruccions de la ruta les pots trobar al blog Siguiendo la senda.

Ruta dels molins d’aigua de Llucena

També des del blog Siguiendo la senda ens recomanen aquesta ruta a la comarca de l’Alcalatén. El cotxe es deixa a la localitat de Llucena i a pocs metres ja trobaràs pals i senyals que et donen indicacions per fer la ruta dels molina d’aigua. Trobaràs fins a 3 zones de bany, així que, encara que faça molta calor, tindràs una refrescant recompensa.

Riu Villahermosa

A la localitat de Lludient (Alt Millars) s’inicia aquesta ruta pel riu Villahermosa, la rambla Santa Anna i el Pou Negre. El cabdal del riu et permet a trams caminar per dins i també submergir-te en determinats moments fins arribar al Pou Negre. La ruta es pot fer perfectament riu amunt per tornar al punt de partida. Ruta completa a Wikiloc.

Barranc de l’Estret i Salt de Bolulla

Aquesta ruta és una alternativa a les Fonts de l’Algar, paratge massificat sobretot a l’estiu. Deus anar amb cotxe fins a Callosa d’en Sarrià (Marina Baixa) agafant de referència el restaurant que podeu veure al mapa. A partir d’ací buscaràs la confluència dels rius Algar i Bolulla. Aquesta ruta no es fa per dins del riu però tindràs diversos llocs on fer el bany, com el Salt del Bolulla. Informeu-se bé de la ruta a l’article de Valencia Bonita perquè hi han llocs on cobreix l’aigua, salts d’important altura i zones de ràpel.

Recordeu emportar-se sempre amb vosaltres la brutícia que genereu. Respecteu la flora i la fauna del lloc. Porteu calçat adequat per a l’aigua, protecció solar, ulleres de sol i compartiments estancs on deixar les coses que no vulgueu mullar (mòbil, documentació, menjar, etc). Si teniu mascota, us recomanem que primer feu la ruta sense ella i si ho veieu assequible torneu un altre dia amb ella.

*Foto de portada extreta de Fundació Caixa Castelló

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €