Atzukak comença a alliberar cançons de ‘Els colors del roig’, el seu quart disc

Els ontinyentins d’Atzukak tornen a la càrrega amb un nou àlbum titulat ‘Els colors del roig’. Després d’uns quants anys de silenci discogràfic, la banda ha enregistrat nou disc. A falta de confirmar la data de llançament de l’àlbum, ja han començat a alliberar algunes cançons amb comptagotes.
La primera cançó, ‘Recorde’, va ser publicada al seu compte de Youtube el passat dimarts 5 de març, mentre que la segona, ‘Tornar’, va ser alliberada anit. Es tracta de dos temes ben diferents. El primer ens mostra els Atzukak més fidels als seus orígens inmersos a l’ska fusió. La lletra de ‘Recorde’ és tot un homenatge a Ontinyent, la seua història, el seu entorn i la manera de viure dels ontinyentins. Al segon però, ens presenten una cançó propera al rock alternatiu on les guitarres guanyen moltíssim protagonisme, i en la qual col·labora Miquel Ribera, cantant del grup Red Roja. A la lletra expressen un missatge optimista de ressistència davant l’adversitat social i cultural.

Un grup veterà

Pot ser que per a molts Atzukak sone a un grup de naixement recent. Però res més lluny de la realitat. Atzukak va iniciar el seu camí cap a mitjans de la dècada dels ’90, llançant la seua primera referència discogràfica el 1998, de nom homònim i editada pel mític segell valencià ja desaparegut 45Revolucions. A partir d’aquest primer disc Atzukak va començar a girar per les Comarques Centrals valencianes, passant poc després a rodar per tots els Països Catalans, fent-se un nom propi al panorama musical en català. Tot i això, el seu segon àlbum ‘Gatzara’, produït per Manolo Miralles, no va vore la llum fins el 2003. Es tractava de 13 temes que van afiançar el so del grup, i que van editar amb un segell propi creat expressament: Cul de Rock.

Van haver de passar també cinc anys més per què els de la Vall d’Albaida editaren el seu tercer disc. Era l’any 2008 i va rebre el nom ‘A l’atzar’. Amb aquest àlbum, editat també per Cul de Rock, van encetar nova etapa, fent un pas endavant i introduint per primera vegada una secció de metalls, piano i una base de percussions.

Ara, i sembla que per no trencar la tradició, han tornat cinc anys després amb un nou àlbum que prompte vorà la llum i del qual ja podem escoltar dos tracks. Esperem amb ganes!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €