Atzukak comença a alliberar cançons de ‘Els colors del roig’, el seu quart disc

Els ontinyentins d’Atzukak tornen a la càrrega amb un nou àlbum titulat ‘Els colors del roig’. Després d’uns quants anys de silenci discogràfic, la banda ha enregistrat nou disc. A falta de confirmar la data de llançament de l’àlbum, ja han començat a alliberar algunes cançons amb comptagotes.
La primera cançó, ‘Recorde’, va ser publicada al seu compte de Youtube el passat dimarts 5 de març, mentre que la segona, ‘Tornar’, va ser alliberada anit. Es tracta de dos temes ben diferents. El primer ens mostra els Atzukak més fidels als seus orígens inmersos a l’ska fusió. La lletra de ‘Recorde’ és tot un homenatge a Ontinyent, la seua història, el seu entorn i la manera de viure dels ontinyentins. Al segon però, ens presenten una cançó propera al rock alternatiu on les guitarres guanyen moltíssim protagonisme, i en la qual col·labora Miquel Ribera, cantant del grup Red Roja. A la lletra expressen un missatge optimista de ressistència davant l’adversitat social i cultural.

Un grup veterà

Pot ser que per a molts Atzukak sone a un grup de naixement recent. Però res més lluny de la realitat. Atzukak va iniciar el seu camí cap a mitjans de la dècada dels ’90, llançant la seua primera referència discogràfica el 1998, de nom homònim i editada pel mític segell valencià ja desaparegut 45Revolucions. A partir d’aquest primer disc Atzukak va començar a girar per les Comarques Centrals valencianes, passant poc després a rodar per tots els Països Catalans, fent-se un nom propi al panorama musical en català. Tot i això, el seu segon àlbum ‘Gatzara’, produït per Manolo Miralles, no va vore la llum fins el 2003. Es tractava de 13 temes que van afiançar el so del grup, i que van editar amb un segell propi creat expressament: Cul de Rock.

Van haver de passar també cinc anys més per què els de la Vall d’Albaida editaren el seu tercer disc. Era l’any 2008 i va rebre el nom ‘A l’atzar’. Amb aquest àlbum, editat també per Cul de Rock, van encetar nova etapa, fent un pas endavant i introduint per primera vegada una secció de metalls, piano i una base de percussions.

Ara, i sembla que per no trencar la tradició, han tornat cinc anys després amb un nou àlbum que prompte vorà la llum i del qual ja podem escoltar dos tracks. Esperem amb ganes!

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €