Qui són els tres protagonistes valencians del Dakar

El passat dissabte va començar el que diuen que és el ral·li més dur i més famós del món, el Ral·li Dakar. Traslladat a Amèrica del Sud des de 2009 per raons de seguretat, el ral·li transcorre  enguany per Perú, Bolívia i Argentina.

Encara que el protagonisme històric al Dakar ha sigut per a pilots catalans com Nani Roma i Marc Coma, guanyadors del ral·li en dues i cinc ocasions respectivament, també hi trobem pilots valencians que tractaran de fer un bon paper a l’edició d’enguany. Els tres valencians competiran en la categoria de motos.

Menció especial rep Daniel Albero, del que ja vam parlar a Tresdeu. El de Carcaixent aspirava aquest 2018 a ser el primer pilot amb diabetis que participa al Dakar. Finalment  ha hagut de posposar el seu repte al 2019.

Joan Barreda

Dakar Amb l’objectiu de guanyar el ral·li trobem al castellonenc Joan Barreda de l’equip Monster Energy Honda Team. El pilot de 34 anys ha aconseguit 13 victòries d’etapa en 7 participacions i en la passada edició va finalitzar 5é. Una plaça que li va saber a poc perquè quan liderava la classificació, va sofrir una penalització d’una hora per repostar en una zona no permesa. Ha estat operat a setembre d’una fractura de canella, i espera que desaparega el dolor per poder guanyar. A hores d’ara el castellonenc ja és líder de la prova després de guanya la segona etapa.

Nacho Sanchis

DakarEl dia que Nacho Sanchis va rebre la comunicació de l’organització del Dakar, va passar una hora plorant de l’emoció. No és per a menys ja que es tracta de la primera participació d’aquest valencià de 38 anys. El seu principal objectiu serà acabar la carrera encara que siga l’últim. Aquest farmacèutic de professió amb dos fills menuts, ha organitzat tot per poder-se absentar una bona temporada.

 

Jairo Segarra

DakarPer la seua banda, la de 2018 serà la tercera participació de Jairo Segarra, encara que enguany exercirà de motxiller de la pilot de Vic Rosa Romero. Segarra no va aconseguir acabar cap de les dos anteriors participacions, fet pel qual acudeix a la cita molt motivat. La parella busca per damunt de tot la diversió. Acudeixen sense pressió, però això no lleva les ganes d’acabar la prova.

 

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €