La revista Ferida rep el premi a Millor Disseny per l’ADCV

revista ferida pilota valenciana

Ni tant sols fan l’any de vida i l’equip de la revista Ferida ja pot presumir de guardó per, ni més ni menys, que l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV). El Teatre Rialto va rebre ahir per la vesprada la cita per excel·lència del disseny gràfic: els Premis ADCV, els quals fa 8 anys que se celebren.

L’ADCV ha valorat el disseny de la revista sobre pilota valenciana com el millor en la categoria de ‘Publicacions periòdiques’. «No ens l’esperàvem, de veritat, però sí que teníem confiança amb el projecte, amb el disseny de la revista que ha fet Antonio Mateo. Ens ha fet molta il·lusió», assegura Àlex Martínez, fundador i col·laborador del projecte.

Poques hores després de saber que eren els guardonats, els membres de Ferida van rebre un allau de felicitacions, sobretot per part de la gent propera. Hem rebut moltes felicitacions de companys quan ha acabat la gala i, òbviament, per part de les nostres famílies. En el moment que vos responem, només han passat dues hores i ja estem aclaparats per tots els inputs», diu Àlex Zahinos, redactor i fundador de Ferida.

L’equip darrere de la revista Ferida està format per Antonio Mateo (dissenyador gràfic), Àlex Zahinos, Guillem Sanchis (redactor col·laborador) i Àlex Martínez. Tots ells asseguren que, tot i ser un projecte molt jove, ja s’hi troben consolidats i molt encoratjats per continuar.

El responsable de la seua maquetació, Antonio Mateo, considera que, per a premiar-los, el jurat de l’ADCV ha vist en Ferida: «una revista amb un format poc comú. Hauran apreciat la barreja entre la tradició de la pilota i la modernitat d’una maquetació atrevida».

Els guardons de l’ADCV es convoquen cada dos anys i són sempre centenars els projectes que s’hi presenten. El de la Revista Ferida és un reconeixement més a l’esport autòcton. Però és un de ben especial, ja que l’esportista -la notícia- no és el premiat o premiada, sinó que ho són aquells qui estan darrere de l’objectiu: els periodistes, fotògrafs i dissenyadors gràfics.

REVISTA FERIDA: UN PROJECTE CUIT A FOC LENT

La revista Ferida és una publicació en format paper i de periodicitat trimestral sobre la cara més social de la pilota valenciana. Seria com una mena de Panenka (futbol) o Volata (ciclisme) de l’esport autòcton. Allò important no és el minut i resultat, sinó les històries que envolten el món de la pilota. Va nàixer els darrers mesos del 2016 com ho fan la majoria de projectes actualment. Les xicotetes aportacions de molta gent, a través del micromecenatge en línia, féren possible el primer número.

Les seues pàgines s’han cuit a foc lent i amb l’estima que permet anar espai i amb bona lletra. Les entrevistes en profunditat i els grans reportatges fotogràfics són la matèria primera del periodisme de Ferida. Un vertader contrapés informatiu que encaixa la peça que faltava en el puzle pilotaire.

El pilotari Genovés II apareix en la portada de la primera remesa de la revista. Però, si alguna cosa podia fer més especial a la Panenka de la pilota valenciana és la personalització. En el segon i darrer número el lector té la possibilitat d’escollir entre dues portades: o Puchol II (Escala i Corda), o Moltó (Raspall).

La idea d’una revista sobre les històries de la pilota valenciana ha rebut ple recolzament des del principi: seguidors, pilotaris, institucions i empreses. Així ho assegura Martínez: «ens ha sorprés molt gratament la bona acollida per part dels lectors i de tot l’entorn dels jugadors, els protagonistes d’este ecosistema. A nivell de finançament també: hem rebut molt bon retorn de les institucions i empreses. El premi de l’ADCV és el colofó a este suport i certifica que no ha esta en va».

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €