Més de 10.000 persones per km², els pobles valencians més densos

Després de mostrar-vos les localitats valencianes més despoblades, hui vos presentem una altre rànquing. Els 5 pobles més densos del País Valencià. Tots per baix dels 4 quilòmetres quadrats i en tots una densitat de població de més de 10.000 persones per quilòmetre quadrat. Tots també tenen en comú que pertanyen a l’àrea d’influència metropolitana de València. Aquests són Emperador, Mislata, Benetússer, Tavernes Blanques i Burjassot.

Emperador

A la comarca de l’Horta Nord, trobem el municipi més menut (0,03 km²) no sols del País Valencià, sinó de tot l’Estat. Es tracta d’Emperador, el qual amb 707 persones censades és també el poble més densament poblat. Més de 23.500 persones per km². Es troba completament rodejat pel terme de Museros, del qual formà de 1978 al l 1985. Com a dada curiosa, cal destacar que Emperador té 10 carrers.

Mislata

Mislata forma part de la comarca Horta Oest i limita amb la ciutat de València. La seua població de més de 43.000 habitats i la seua extensió de sols 2,06 km². Açò la converteix en la segona localitat valenciana més densa amb més de 21.000 persones per km². També és la segona localitat amb més densitat de població de tot l’Estat.

Benetússer

Canviem de comarca, però no anem molt lluny. Benetússer es troba a l’Horta Sud i als seus 0,78 km² viuen quasi 14.500 persones. Això els dona una densitat de 18.500 persones per km² col·locant-se en 3a posició. És la 4a localitat amb més densitat de tot l’Estat.

Tavernes Blanques

Poc més de 9.000 habitants en una extensió de 0,74 km² atorguen a Tavernes Blanques (Horta Nord) de quasi 13.000 habitants per km². És el quart poble més dens del País Valencià i la 12a de tot l’Estat. També limita amb la ciutat de València

Burjassot

No deixem l’Horta Nord per visitar la població de Burjassot. La 5a població més densa del País Valencià i la 13a de l’Estat. Més de 37.500 persones viuen en 3,44 km², això fa una densitat de quasi 11.000 persones per km². Encara que la superfície urbanitzada és de 2,72 km² el que li faria pujar la densitat a quasi 14.000 habitants per km². És una de les localitat més influents de l’àrea metropolitana de València al comptar amb grans infraestructures com el campus de la Universitat de València i el centre de producció d’A Punt.

*Foto de portada de James Cridland

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €