Llocs

Més de 10.000 persones per km², els pobles valencians més densos

Redacció | 13 Agost 2018

Després de mostrar-vos les localitats valencianes més despoblades, hui vos presentem una altre rànquing. Els 5 pobles més densos del País Valencià. Tots per baix dels 4 quilòmetres quadrats i en tots una densitat de població de més de 10.000 persones per quilòmetre quadrat. Tots també tenen en comú que pertanyen a l’àrea d’influència metropolitana de València. Aquests són Emperador, Mislata, Benetússer, Tavernes Blanques i Burjassot.

Emperador

A la comarca de l’Horta Nord, trobem el municipi més menut (0,03 km²) no sols del País Valencià, sinó de tot l’Estat. Es tracta d’Emperador, el qual amb 707 persones censades és també el poble més densament poblat. Més de 23.500 persones per km². Es troba completament rodejat pel terme de Museros, del qual formà de 1978 al l 1985. Com a dada curiosa, cal destacar que Emperador té 10 carrers.

Mislata

Mislata forma part de la comarca Horta Oest i limita amb la ciutat de València. La seua població de més de 43.000 habitats i la seua extensió de sols 2,06 km². Açò la converteix en la segona localitat valenciana més densa amb més de 21.000 persones per km². També és la segona localitat amb més densitat de població de tot l’Estat.

Benetússer

Canviem de comarca, però no anem molt lluny. Benetússer es troba a l’Horta Sud i als seus 0,78 km² viuen quasi 14.500 persones. Això els dona una densitat de 18.500 persones per km² col·locant-se en 3a posició. És la 4a localitat amb més densitat de tot l’Estat.

Tavernes Blanques

Poc més de 9.000 habitants en una extensió de 0,74 km² atorguen a Tavernes Blanques (Horta Nord) de quasi 13.000 habitants per km². És el quart poble més dens del País Valencià i la 12a de tot l’Estat. També limita amb la ciutat de València

Burjassot

No deixem l’Horta Nord per visitar la població de Burjassot. La 5a població més densa del País Valencià i la 13a de l’Estat. Més de 37.500 persones viuen en 3,44 km², això fa una densitat de quasi 11.000 persones per km². Encara que la superfície urbanitzada és de 2,72 km² el que li faria pujar la densitat a quasi 14.000 habitants per km². És una de les localitat més influents de l’àrea metropolitana de València al comptar amb grans infraestructures com el campus de la Universitat de València i el centre de producció d’A Punt.

*Foto de portada de James Cridland

, , , , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.