Com no morir de fam en un festival per Miquel Gilabert

És el moment d’abandonar els tuppers universitaris i gaudir com a reines d’un festival.

Com porteu les canes? Ja es nota l’edat, eh?! És el moment d’abandonar els tuppers universitaris i gaudir com a reines d’un festival. Diuen que eixim a 1 bar cada 200 persones, així que ha arribat el moment de descobrir els que estan prop dels nostres festivals favorits:

Nord

Si visiteu les comarques del nord, hauríeu de desplaçar-vos al grau de Castelló a fer un mos al Bar Terra Milles, ací la carta la marca diàriament la mar.

Descobreix els bars que et salvaran la vida en època de concerts

Centre

A València, més enllà de les franquícies multicolors heu de viatjar a la perifèria per a trobar espais amb molt d’encant com:

La Murta, ubicat en Benimaclet és un bar per fer-se una cerveseta i provar les seues tapes, la que li fa homenatge al mateix local són “les murta”, una versió de braves, on destaca una creïlla absolutament brillant acompanyada de pernilet.

Deixeu-vos portar per la brisa de la platja i us topareu amb Anyora, una “bodega” datada de 1937 on podríem destacar les excel·lents pipes de la mar (tellines) i crestes de galls amb gambó.

Les Tendes, d’Alboraia, és un bar envoltat d’horta i alqueries. Ací tenen cada dia dos arrossos distints que a banda els pots acompanyar de tapes, també heu de tastar les seues “natilles de carlota”, una bogeria on es fusiona pastanaga, coco, galleta i xocolate.

Per Gandia aquestes són algunes propostes gastronòmiques que vos delectaran:

Fusta és una aposta pel producte de proximitat, el cuiner Pep els combina creant un menú diari. Entre els seus plats, mai pot faltar una amanida feta de les hortalisses del seu propi hort.

En el Bar Sancho’s de la Plaça Crist Rei, la carta tot són clàssics on també podeu degustar les delicioses coques de dacsa típiques de les comarques de la Safor i la Marina Alta.

Sud

Al sud d’Alacant podeu visitar Casa Cachito, ubicada enmig del camp d’Elx. El plat per excel·lència és la coneguda paella cuinada a llenya, de conill, cargols, pebrera roja i nyora.

Aquests són part dels temples gastronòmics que no hauríeu de deixar de visitar per a un bon estiu musical i ple d’experiències foodies!!

*Foto de portada de Nacho Canos

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €