Yayo Herrera i més en l’RRRR festival de Gandia

Gandia acull per cinque any consecutiu l’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge del 13 al 30 d’octubre al Teatre del Raval. Una trobada que ens proposa reflexionar, a través de l’art, al voltant del canvi climàtic provocat per la sobre-explotació del planeta mitjançant activitats i espectacles per a tots els públics. El projecte s’ha consolidat com a referent singular al País Valencià i a l’Estat, com una finestra que els mateixos artistes consideren una oportunitat per mostrar les seues obres en les quals està present l’estratègia de les 4 R: Reduir, Reutilitzar, Recuperar i Reciclar.

La iniciativa de LaCasaCalba està desenvolupada en col·laboració amb la Regidoria de Gestió Responsable del territori i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gandia i té com a objectiu la conscienciació, mitjançant l’art, de la
problemàtica ambiental en relació a la generació i gestió de residus, des d’una perspectiva crítica, lúdica i participativa. Per això, alguns dels espectacles en obert s’oferiran també en campanya escolar i tindrà lloc el taller ‘La manipulació de l’instrument o objecte sonor & la creació d’un monocordòfon amb elements reciclats’ per a docents a càrrec de Dr. Truna (València), en col·laboració amb el Cefire de Gandia. Les escoles interesades ja poden inscriure’s.

El públic començarà a gaudir del festival el dijous 15 d’octubre a les 18h amb la primera representació de l’espectacle de reciclatge ‘Plàstic-tic-tic!’ d’El Triangulista, producció pròpia del festival, que compta amb la direcció de Ximo Vidal (Pluja Teatre). A les 19:30h tindrà lloc la xarrada ‘Ecofeminisme’, a càrrec de Yayo Herrero (Madrid). L’antropòloga, activista i referent de l’ecofeminisme en Europa, oferirà el seu discurs centrat en propostes per transitar cap a un món més just i sostenible.

Durant el 17 i 18 d’octubre, es desenvolupara l’espectacle Plàstic-tic-tic! a les 18h, i ‘Nautilus’, de la companyia La Negra (València), així com el 24 i 25 d’octubre. Aniran enllaçats amb dos concerts participatius: ‘Planeta Sònic’, de Resonante BasuBand (Alacant), en dues sessions, a les 17h i a les 19h i ‘Trio Truna’ (TX3), a càrrec de Dr. Truna (València), en dues sessions, a les 17h i a les 19h. A més Nautilus també estarà en obert els dies 22 i 23 d’octubre a les 18h.

També formaran part del festival altres propostes reciclades en forma de tallers com l’exposició participativa Restes del mar, a càrrec de Factoria Artis3 (La Safor), que es podrà realitzar per torns els dos caps de setmana, de 17h a 19h.

Com en la resta d’edicions es projectarà un documental per a tots els públics: ‘Out of plastic’, de Cleanwave.org (Illes Balears). La pel·lícula, que compta amb diversos reconeixements en festivals de cinema, és una crida a l’exigència de reaccionar a l’alarmant amenaça de la contaminació de plàstic en tots els aspectes de les nostres vides.

Algunes activitats del festival són d’accés lliure i gratuït tot i que, a causa de la Covid-19, s’han reduït els aforaments i cal reservar plaça a través de la pàgina web del festival. Per als espectacles de pagament, les entrades es poden adquirir en la mateixa pàgina web. Enguany s’ha creat un abonament per a assistir a tots els espectacles de pagament del festival, aquest inclou també la reserva per als tallers i activitats gratuïtes. El preu de l’abonament anticipat és de 10 euros, en taquilla 12 euros.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
26%
17
DIES
115,00 €
aconseguit de 450,00 €