Yayo Herrera i més en l’RRRR festival de Gandia

Gandia acull per cinque any consecutiu l’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge del 13 al 30 d’octubre al Teatre del Raval. Una trobada que ens proposa reflexionar, a través de l’art, al voltant del canvi climàtic provocat per la sobre-explotació del planeta mitjançant activitats i espectacles per a tots els públics. El projecte s’ha consolidat com a referent singular al País Valencià i a l’Estat, com una finestra que els mateixos artistes consideren una oportunitat per mostrar les seues obres en les quals està present l’estratègia de les 4 R: Reduir, Reutilitzar, Recuperar i Reciclar.

La iniciativa de LaCasaCalba està desenvolupada en col·laboració amb la Regidoria de Gestió Responsable del territori i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gandia i té com a objectiu la conscienciació, mitjançant l’art, de la
problemàtica ambiental en relació a la generació i gestió de residus, des d’una perspectiva crítica, lúdica i participativa. Per això, alguns dels espectacles en obert s’oferiran també en campanya escolar i tindrà lloc el taller ‘La manipulació de l’instrument o objecte sonor & la creació d’un monocordòfon amb elements reciclats’ per a docents a càrrec de Dr. Truna (València), en col·laboració amb el Cefire de Gandia. Les escoles interesades ja poden inscriure’s.

El públic començarà a gaudir del festival el dijous 15 d’octubre a les 18h amb la primera representació de l’espectacle de reciclatge ‘Plàstic-tic-tic!’ d’El Triangulista, producció pròpia del festival, que compta amb la direcció de Ximo Vidal (Pluja Teatre). A les 19:30h tindrà lloc la xarrada ‘Ecofeminisme’, a càrrec de Yayo Herrero (Madrid). L’antropòloga, activista i referent de l’ecofeminisme en Europa, oferirà el seu discurs centrat en propostes per transitar cap a un món més just i sostenible.

Durant el 17 i 18 d’octubre, es desenvolupara l’espectacle Plàstic-tic-tic! a les 18h, i ‘Nautilus’, de la companyia La Negra (València), així com el 24 i 25 d’octubre. Aniran enllaçats amb dos concerts participatius: ‘Planeta Sònic’, de Resonante BasuBand (Alacant), en dues sessions, a les 17h i a les 19h i ‘Trio Truna’ (TX3), a càrrec de Dr. Truna (València), en dues sessions, a les 17h i a les 19h. A més Nautilus també estarà en obert els dies 22 i 23 d’octubre a les 18h.

També formaran part del festival altres propostes reciclades en forma de tallers com l’exposició participativa Restes del mar, a càrrec de Factoria Artis3 (La Safor), que es podrà realitzar per torns els dos caps de setmana, de 17h a 19h.

Com en la resta d’edicions es projectarà un documental per a tots els públics: ‘Out of plastic’, de Cleanwave.org (Illes Balears). La pel·lícula, que compta amb diversos reconeixements en festivals de cinema, és una crida a l’exigència de reaccionar a l’alarmant amenaça de la contaminació de plàstic en tots els aspectes de les nostres vides.

Algunes activitats del festival són d’accés lliure i gratuït tot i que, a causa de la Covid-19, s’han reduït els aforaments i cal reservar plaça a través de la pàgina web del festival. Per als espectacles de pagament, les entrades es poden adquirir en la mateixa pàgina web. Enguany s’ha creat un abonament per a assistir a tots els espectacles de pagament del festival, aquest inclou també la reserva per als tallers i activitats gratuïtes. El preu de l’abonament anticipat és de 10 euros, en taquilla 12 euros.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €