‘L’Squad d’Aitor i Júlia’: a la recerca de creadors i creadores de contingut en valencià

L’Squad d’Aitor i Júlia és una sèrie creada per Tresdeu Media per a Internet, en la qual els protagonistes busquen creadors i creadores de contingut en valencià amb els qui formar un equip per triomfar a Twitch i TikTok. Aitor Muñoz, del canal Llet i Vi, i Júlia Escrivà, conduiran els capítols que es desenvoluparan a la caseta de Júlia. Per ella aniran passant diverses cares conegudes i no tant conegudes que no ho tindran gens fàcil per a guanyar-se un lloc a la millor squad de contingut en valencià. Aquesta web sèrie compta amb la col·laboració d’Escola Valenciana i es finança mitjançant el Verkami, on podràs ajudar a fer que es faça realitat.

L’Squad consistirà en 6 capítols, d’una duració de 8-10 minuts. Per a la selecció del grup, s’ha realitzat un càsting mitjançant una vídeo-presentació de cadascú que hi ha volgut formar-ne part. Com que a Aitor i a Júlia els han arribat un fum de candidatures, han hagut de convidar a tots i totes elles a la caseta per prendre una decisió. Allí, ambdós els realitzaran una entrevista i els faran passar per diverses proves, per tal de veure qui són els millors. Per cada capítol rebran la visita de dos d’ells, sent un total de 12 valencians i valencianes que tenen creada la seua pròpia comunitat a les xarxes socials. Qui seran? Bé, doncs comencem presentant a Aitor i Júlia.

Aitor Muñoz té 19 anys i és estudiant de Comunicació Audiovisual. Aitor també és creador de contingut en valencià al seu canal de Youtube Llei i Vi. El que li dona experiència davant la càmera, mostra d’això són els vídeos que penja periòdicament al seu canal.

Junt amb ell es troba Júlia Escrivà, de 21 anys, és estudiant de Traducció. Té un compte a Tik Tok on, segons ella, publica la seua vida i fa ximpleries perquè allí la veu més gent. Però això sí, en valencià. El seu caràcter carismàtic i el seu humor sarcàstic ens conduirà a situacions surrealistes.

jul-i-aito

I pel que fa als confirmats que podran optar a formar part de l’Squad d’Aitor i Júlia són els següents:

Clara Cerdán, és coneguda com a Figamon a les seues xarxes socials. “Figuetes” és com es refereix als seus seguidors i seguidores. Crea contingut tant a Youtube com a Tik Tok, on la podràs trobar fent qualsevol cosa. Clara rebosa alegria i d’ella mateixa diu que li encanta estar amb gent, “fer feliç i riure i Internet és el més fàcil per estar connectats”.

clara

Sílvia P. Sesé, Miss Tagless a les xarxes, comparteix totes les seues inquietuds a Youtube. Miss Tagless porta 5 anys creant una comunitat de seguidors i seguidores als que es refereix com a “trastos” i que l’acompanyen en els seus diferents projectes, com la tenda de samarretes i tote bags que va crear.

silvia

Fran Tudela és conegut com a Cabrafotuda a instagram i Tik Tok, on acumula 170k. Malgrat que és de la generació del 96, es considera “una ‘uela’ de poble moderna i conservadora, per parts iguals, amb personalitat múltiple”, ja que interpreta diversos personatges, com mares, iaies, professores de valencià… Tot per promoure el valencià i “transmetre a la gent que el valencià també és vàlid a Internet”.

fran

Ximo Pelejà amb 46k, es podria dir que és tiktoker de costumbrisme. Ximo penja vídeos contant el que li molesta de la societat o com d’estressat està pels exàmens, tot des d’un punt humorístic, que fa que et sentes representat en les seues frustracions.

ximo

Xavier Rico, més conegut com a Apitxat, es va iniciar a Tik Tok doblant pel·lícules de Disney al valencià i actualment el pots trobar explicant el mètode Petaca-Bodega per aprendre el valencià. Un compter on el humor també és la base del seu èxit i pel que té 39k.

apitxat

Marta Meneu és una booktuber a la que se li coneix pel seu nick La Prestatgeria, qui comparteix el seu gust pels llibres a les xarxes, entre altres coses. A més és autora del seu propi llibre, El Senyal. La podem trobar tant a Tik Tok, Youtuber, Instagram com al seu propi web.

marta

Cèlia Cerezo és una jove periodista d’À Punt, on té el seu propi podcast anomenat Cherrydialing. Cèlia va començar el seu projecte a Tresdeu i després va ser fitxat per À Punt, en l’espai dels matins del divendres, on el podreu escoltar. També col·labora amb Plis Play i així i tot trau temps per estar activa en xarxes socials, sobretot a Instagram.

celia

Pablo Rosselló, Pablitros a Twitch i Tik Tok, qui a més de generar contingut en aquestes xarxes, compta amb “Ràdio Bajoca” un podcast en valencià on tracten els temes que preocupen a la joventut i les seues anècdotes. Un projecte que porta en conjunt amb Arnau Dkaidek.

pablo

Arnau Dkaidek, a qui el pots trobar com ‘El coneixement no fa nosa’, a banda de Ràdio Bajoca, compta amb un canal a Youtube on penja vídeos de divulgació sobre història i art. “Aprén mentre rius (o eixa és la intenció)” és el lema que comparteix amb la seua comunitat de seguidors i seguidores, on l’humor fan d’ell un molt bon mestre.

Arnau

Gal·la Martí, Galeta, comparteix el seu dia a dia i dona recomanacions del que més li agrada en Youtube i Tik Tok. A més, té un perfil conjunt amb altres joves per oferir més periodicitat entre els vídeos, Canal Malaia, que el podràs trobar a les diferents xarxes socials.

gala

Totes elles i ells son activistes pel valencià i ho demostren fent-ne ús a diari a Internet. Al finalitzar cada programa de l’Squad i al llarg de la temporada, les seguidores i seguidors podran votar i escollir quins dels participants passaran a formar part de l’Squad. L’objectiu final del format és descobrir creadors i creadores de contingut en la nostra llengua.

Verkami
Perquè es puga fer possible aquesta web sèrie, l’Squad necessita l’ajuda de tots i totes. Participa en el Verkami, ens falta el 30 % per a aconseguir-ho!. Pel moment, 90 persones ja han apostat per aquest projecte de Tresdeu i han participat al Verkami, entre les quals es troba la marca d’arrós Cèrcol i el mitjà Eh! Universo.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €