Flappy Birds, la moda retro dels 8 bits

Flappy Birds és un joc que va ser llençat el 30 de gener per a Android i iOS. Amb només una setmana de vida ha trencat totes les previsions del seu desenvolupador, un vietnamita anomenat Dong Nguyen. A més, ha estat en el llistat de les més descarregades, tant a Google Play com a iTunes, i genera uns beneficis de 50.000 dòlars al dia degut a la publicitat. La simplicitat del joc, combinat amb un nivell de dificultat elevat i gràfics “retro”, capta cada dia milers d’adeptes.

flappy bird

Aquesta app ha rebut diverses crítiques però, la veritat és que, les grans inversions en publicitat d’altres competidores no han pogut amb el boca a boca, que ha provocat l’èxit de Flappy Bids. El joc consisteix en fer volar un pardalet per la pantalla a base de tocs per tal de travessar els tubs, com més tubs més puntuació. Si col·lisiones amb un tub, ha acabat la partida i has de començar de nou. Però si per al contrari agafes el truc, saps que t’esperen un nombre de tubs infinits. Allò que en principi sembla monòton s’ha convertit en un dels jocs més addictius del mercat.

Però ¿Què és el que fa tan addictiva aquesta app? Doncs, el mateix joc et repta a superar-te amb els tubs creuats. Un altre motiu és que la mateixa linealitat del joc el converteix en un entreteniment perfecte per a esperar al bus, a la cua del supermercat o, simplement, fer temps en la publicitat de la TV. D’altra banda, no és complicat adonar-se que està triomfant notablement degut a la creixent moda “retro” entre els jocs per a mòbils.

Els nostàlgics dels 8 bits i 16 bits

flappy-birds-5A banda de Flappy Birds, que ens recorda a aquells anys de la Mega Drive, la Super Nintendo o els recreatius, podem trobar en el mercat diferents apps que s’ajusten als gràfics o re-makes d’aquells que tenim al record:

BRICK GAME SIMULATOR: App que simula la consola que contenia cinc jocs en un. El tetris o el snake són alguns dels més coneguts.

CAPTAIN COMMANDO: És un joc arcade de lluita de carrer que ens recorda al mític Street Fighter. Pots elegir el personatge que vulgues i es tracta d’anar avançant pantalla a pantalla guanyant als enemics que apareixen.

flappy-birds-4INC: THE BEGINNING: Joc on el personatge, de cap quadrat en blanc i negre, avança per la pantalla, mentre s’enfronta als seus enemics.

VOXEL INVADERS: És la versió gratuïta de Space Invaders. El joc consisteix en anar conduint una nau i disparar als enemics que apareixen per tal de no xocar amb ells i, alhora, esquivar els seus dispars

SNOW BROS: Un re-make d’un joc d’arcade que ara el podem provar en app. El joc consisteix a tirar boles de neu als teus enemics fins a convertir-los en boles de gel per tal de fer-los rodar i acabar amb ells. Cada pantalla del joc va complicant-se fins a arribar al monstre, si l’aconsegueixes véncer, passaràs al següent món.

flappy-birds-2

 

Descàrrega ‘Flappy Birds‘.

Al Google Play //A l’App Store.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €