Qui dissenyarà la falla municipal l’any que ve? 5 propostes per a Fuset

Si alguna cosa no ha deixat indiferent ningú aquestes recent concloses Falles 2018, ha estat la Falla Municipal. La Falla ubicada cada any a la Plaça de l’Ajuntament no participa en cap concurs. I això obri una escletxa a l’experimentació, el risc, la creativitat… I això comporta fer una falla allunyada dels clixés i tradicionalismes de la resta de comissions falleres.

Enguany el colorisme geomètric de l’artista Okuda ha sorprès. Haurà agradat a uns i desagradat a altres, però no podem negar que ha estat tot un èxit. I així ho confirmen el gran número d’assistents a l’exposició del Centre del Carme que té l’artista santanderí.

Des de Tresdeu volem proposar a Pere Fuset 5 il·lustradores i il·lustradors valencians amb una clara marca pròpia que podrien dissenyar la pròxima falla municipal. Amb qui et quedaries? A qui proposaries? Deixa’ns la teua opinió als comentaris.

Carla Fuentes

Carla Fuentes és natural de Godella. Amb poc més de 30 anys ja ha exposat a Berlin, Madrid, Sevilla i Porto entre d’altres ciutats. La seua obra personal se centra en els retrats, però també treballa per a grans marques des de 2007. Agències, revistes, marques i campanyes comercials s’han beneficiat del seu art. Actualment compta amb més de 70 mil seguidors a Instagram.

Sanz i Vila

Des de Dénia ve Pau Sanz i Vila, format a les universitats d’Elx i Madrid. La seua obra es basa en l’ús exclusiu de tres colors: el rosa, el groc i el blau. Passa per distints estils i tècniques però se centra en l’art pop, i l’ús de llapisseres, tintes i acrílics. Ha exposat en fires com ARCO, Mulafest o feria MARTE i ha col·laborat amb marques, organitzacions, editorials i revistes. De fet l’estiu passat va treballar a les Fogueres d’Alacant com podeu veure a la foto de portada, extreta del seus perfils socials. Té més de 57 mil seguidors al seu perfil d’Instagram.

Maria Herreros

Nascuda a València però amb base a Barcelona, Maria Herreros és una il·lustradora que ha exposat a Espanya, Alemanya, Canadà i Xile, entre altres països. La seua obra personal s’estén a la novel·la gràfica i el còmic, i també a il·lustrat a revistes i periòdics. Amb la seua obra tracta d’expressar el més intuïtiu de l’ésser humà, des d’un estil entre bell i grotesc. Se centra també prou en el retrat i té més de 54 mil seguidors a Instagram.

Lawerta

Jorge Lawerta també és nascut a la ciutat de València. Després de fer Belles Arts va començar a treballar com a dissenyador gràfic i director d’art. Però ho va deixar i es va decidir per dedicar-se a la il·lustració. Mescla el món digital amb traçats informals i orgànics i s’inspira molt en el futbol i la música, dos de les seues passions. 11 mil seguidors al seu Instagram donen bona mostra de l’èxit del seu art.

Lirios Bou

Lirios Bou és alcoiana encara que viu a València des de 2004. Va estudiar a la seua ciutat natal i va completar els seus estudis a la capital. Està especialitzada en il·lustracions per a llibres, revistes i contes infantils. També imparteix tallers i cursos infantils de il·lustració. De moment té poc més de 1.000 seguidors a Instagram però de ben segur aniran muntant.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €