Gaza, el curt documental guanyador del Goya disponible online

El passat dissabte se celebrava la gala dels Premis Goya, on es guardonaven els millors llargs i curtmetratges de 2018. Un dels moments més comentats va ser quan es va resoldre el premi al millor curt documental. L’acadèmia va considerar Gaza guanyadora del guardó, tot i els diferents intents de censura que ha patit. Així ho explicava Carles Bover un dels codirectors. I és que Gaza és un curt documental que dona a conéixer de primera mà la vulneració dels drets humans que pateix la població palestina de la Franja de Gaza. Podeu veure el documental íntegre a YouTube.

Avisem que el documental té la restricció d’edat activada per la duresa de les imatges que mostra. El curt ha sigut censurat per l’Arquebisbat de Madrid, per segons conten pressions de la comunitat jueva. Amb aquesta obra Carles Bover i Julio Pérez, insten a la comunitat a solidaritzar-se amb la lluita del poble palestí. Al discurs després de rebre el Goya van fer una crida món de la cultura. Una crida perquè s’alcen contra els països que vulneren sistemàticament els drets humans i demanem no ser còmplices d’Israel. Van acabar el discurs amb un:  «Visca la lluita del poble palestí!».

Sinopsi

Després de l’última agressió israeliana sobre la Franja de Gaza, un cop cessen els bombardejos, la realitat del conflicte desapareix dels mitjans de comunicació. El documental és un viatge a Gaza, en què a través de diversos personatges coneixem la vulneració de drets humans que pateixen diàriament i la situació de bloqueig i postguerra amb la qual tracta de sobreviure la població palestina a la Franja de Gaza. Un viatge a través de les seues ciutats, la seua gent i també, d’alguna manera, de la seua història sota l’ocupació d’Israel.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €