Joan Miquel Oliver reviu Surfistes en càmera lenta al TEM

Si el món acabara hui, assegurar que Joan Miquel Oliver (Sóller, 1974) ha sigut el millor compositor de música pop en català de tots els temps no seria cap disbarat. El mallorquí no es va quedar només amb el majúscul catàleg de cançons amb Antònia Font, sinó que ha anat afegint una rica i prolífica obra en solitari que segueix les petjades de l’excels grup balear i afig nous matisos. 15 anys després d’estrenar-se amb Surfistes en càmera lenta, el compositor, guitarrista i lletrista celebra aquella primera referència amb la reedició del disc en format vinil i una gira en un format molt íntim que aquest 27 de novembre arriba al Teatre El Musical.

Surfistes en càmera lenta és una extensió artística, més intima, del treball que l’autor havia desenvolupat al costat del seu grup. La producció inclou 11 temes amb diferents línies musicals on domina una atmosfera ambiental que subtilment embolica unes lletres peculiars que donen forma a xicotetes històries i situacions.

Si les seues cançons per a Antònia Font ja havien marcat un destacat punt d’inflexió en la crònica de la música en català d’inicis de segle, quan va iniciar la seua carrera en solitari, Oliver va sentir la necessitat d’afirmar-se en primera persona amb una col·lecció de temes on l’evocació d’imatges pertorbadores, com la de La mujer que mordió un piano, s’alterna amb la melancolia més elegant de cançons com Pallasso.

El concert d’aquest pròxim diumenge és una manera d’acostar-se a un dels grans àlbums de la dècada passada i de rememorar un repertori que hui continua sonant fresc. Durant la cita, Joan Miquel Oliver oferirà un repàs variat i complet de la seua extensa trajectòria.

Joan Miquel Oliver: Músic, dramaturg i escriptor

Juntament amb Antònia Font, Oliver va editar sis discos, entre els quals cal destacar Taxi, Batiscafo Katiuscas i Coser i Cantar. En solitari, a més de Surfistes en càmera lenta, Bombón Mallorquín i la trilogia de discos Pegasus, Atlantis i Elektra, va publicar el single Hansel i Gretel, fruit de la seua participació en el documental de ficció Colors en Sèrie del Canal 33.

El músic ha editat un poemari titulat Odissea Trenta Mil, del qual ha fet una versió musicada amb la formació Drogueria Esperança, així com les novel·les El misteri de l’amor i Alexandra Schneider und ihr Casiotone, en la qual narra una invasió alienígena a Mallorca. Així mateix, també és l’autor de l’obra teatral Un quilo d’invisible i de la biografia novel·lada de l’escalador mallorquí Miquel Riera Setembre, octubre i novembre.

Com a compositor i productor musical ha treballat amb Jaume Sisa i Albert Pla, i ha compost la banda sonora de la pel·lícula Myway, del director J. A. Salgot. Oliver està llicenciat en Filosofia per la Universitat de les Illes Balears.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €