Descarrega’t “Surt el sol” el primer disc d’Égalité


ÉgalitéÉgalité ens cega per uns segons, com si es tractara del Sol eixint per damunt del Mediterrani un bon matí d’octubre. Sorprenen – i ho fan per a bé- amb la qualitat de so i estructures de les cançons que publiquen a Surt el Sol. Els borriolencs presenten el seu nou treball, un LP de dotze cançons que suposa el seu debut discogràfic. S’endinsen en sonoritats properes a La Raíz,  La Ruda o Auxili tot jugant en un substrat musical que s’enmiralla amb la música jamaicana.

Unes líriques crítiques amb la realitat social que els envolta, disparen fletxes certeres i amb regust literari contra el desencant i el desànim, però deixant també lloc per a l’amor. Missatges d’esperança i optimisme que es barregen amb versos més intimistes. A més tot i que trobem tots els texts en valencià, hi ha també el tema “Vamos a tocar el cielo”, on s’atreveixen amb el castellà amb reeixit resultat.

Portada ÉgalitéSam Ferrer (Auxili, EUKZ, Agraviats) és l’artífex de la gravació i producció del disc als WZ Estudis que regenta a Borriol. A l’àlbum participen amb diverses col·laboracions artistes de projectes amics que aporten un plus extra al disc. Es tracta de Dj Jano de La Raíz (“Égalité” i “Surt el Sol”), Josep Bordes de Pepet i Marieta (“Despertant”) i Esteve Tortosa d’Auxili (“No ens farà mal”).

L’objectiu de la banda és clar: fer-se amb el seu propi lloc dins del panorama de la música en valencià. Un panorama sempre renyit pel que fa a la música festiva i reivindicativa, i al que li calen aires renovadors. Égalité estan disposats a formar part d’eixe recanvi, i amb la qualitat d’aquest disc no és cap bogeria imaginar-se’ls omplint un festival del circuit junt a les noves propostes d’Auxili i King Kong Boy entre d’altres.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €