Balanç i fotos de la primera edició de l’MBC Fest

“MBC Fest ha aconseguit despertar l’interès dels aficionats a la música en directe a qui la bombolla de festivals havia provocat una sensació de desencant”, amb aquestes paraules a càrrec del director de MBC Fest, Juan Carlos Vidal, va arrancar el diumenge la roda de premsa de balanç de la primera edició del festival, celebrat a Port de Sagunt del 3 al 5 d’abril.

Aquest era, segons l’organització, l’objectiu principal d’un festival que ha aconseguit congregar en els seus tres jornades a 12.000 assistents de perfil molt divers, dels quals un 7% eren estrangers, principalment anglesos i francesos. “La multidisciplinarietat de la proposta ha convocat un perfil de públic molt eclèctic, on els melòmans han descobert propostes teatrals com loscorderos.sc, els aficionats al teatre han gaudit de concerts, i tots han gaudit de la iniciativa dels il·lustradors aparellats amb grups de música “, ha explicat Vidal.

La satisfacció de l’organització amb els resultats de l’esdeveniment revaliden l’interès en realitzar una segona edició en 2016, que amb tota probabilitat, també se celebrarà per Setmana Santa.

La desconfiança despertada entre els assistents per un conat de canvi ubicació del festival, motivat per desacords amb l’empresa estatal que gestiona els terrenys de l’esplanada annexa a l’antiga siderúrgia on se celebra el festival, ha estat salvada amb escreix per l’organització i logística d’aquesta cita cultural.

En aquest sentit, el director ha destacat la puntualitat rigorosament dels concerts, on s’han ajustat horaris d’espectacles d’arts escèniques per tal que no es solaparan amb els directes de música. Així, per exemple, la proposta de teatre físic de corderos.sc i Za! es va representar ahir en tota la seva contundència sonora i física sense interferències dels escenaris de concerts.

L’alcalde de Port de Sagunt, Sergio Muniesa, ha considerat el treball “impecable” de l’equip de coordinació com un valor afegit del festival. “Al festival hi havia tota mena de públics, incloses famílies completes amb els seus carrets, i això s’aconsegueix amb professionalitat en la prevenció i en el treball conjunt amb les forces de seguretat de l’estat”.

El eficaç treball de seguretat i prevenció d’emergències en el festival s’ha completat amb la disposició d’una zona perimetral al recinte que ha permès l’accessibilitat i ha evitat incidents durant la celebració de MBC Fest.

“En una ciutat on es celebra de manera intensa la Setmana Santa, MBC Fest ha diversificat i completat l’oferta d’oci amb un festival diferent”, ha agraït l’alcalde de Sagunt, que ha subratllat la plena ocupació hotelera a la zona i la riquesa i ocupació que l’esdeveniment és susceptible de generar en futures edicions a Sagunt.

Tant Joan Carles Vidal com Sergio Muniesa han incidit en la necessitat de seguir cuidant i treballant al festival. Per aquest motiu el director hagi anunciat la posada en marxa al final del festival d’una bústia de suggeriments per recollir l’opinió dels assistents per tal de millorar l’experiència i l’organització de la propera edició.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €