Notícies

10 dies per a trobar un futur per al Cabanyal

Redacció | 6 Agost 2015

Cabanyal

El futur del Cabanyal està ara mateix en l’aire. La planificació urbanística i la vertebració social del barri tindran molt a vore amb el resultat del concurs que ha convocat l’Ajuntament de València per tal de confeccionar una Estratègia Integrada de Desenvolupament Urbà Sostenible. Però a banda de les complicacions evidents, el pla que s’adopte ha d’aconseguir rebre fons europeus per a la seua realització. La rehabilitació i redinamització econòmica del barri mariner de València són necessaris per a assegurar un futur sostenible per al Cabanyal. Per això, i davant la falta de pressupost, el consistori valencià vol assegurar-se que el projecte resultant del concurs tinga opcions reals d’endur-se alguna de les ajudes europees al Desenvolupament Urbà Sostenible i Projectes Singulars.

Serà el bonic barri costaner de València la nova Russafa els propers anys. La platja de la Patacona, al terme d’Alboraia, ja ha experimentat una revalorització socioeconòmica important i podria donar-nos algunes pistes. Tot i això la situació del Cabanyal és força més complicada. Per això l’Ajuntament ha iniciat, de manera paral·lela al concurs, una comissió que vetllarà per aspectes de rehabilitació i revitalització de la barriada després d’anys d’abandonament per part dels governs del Partit Popular.

Venen temps de canvi, per fi, per al Cabanyal, barri històric que representa un patrimoni cultural i arquitectònic envetjable. Els pessimistes diuen que ja és tard. Doncs bé, en pocs dies coneixerem els projectes i en uns pocs anys podreu jutjar els canvis. Què en penseu? Té futur el Cabanyal?

muestra-de-arte-urbano-de-jorge-lopez-en-el-cabanyal-de-valencia-censurada-vandalicamente-por-el-ayuntamiento-de-la-alcaldesa-rita-barbera

, , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.