Feliç 2019! El vídeo dels Premis Tresdeu i repàs a un any espectacular

Any acabat i any començat. Com manen els cànons, sempre toca fer balanç. I a Tresdeu, sí que podem dir que aquest recentment finalitzat 2018 ha marcat un abans i un després. 2018 ha estat l’any de la primera edició dels Premis Tresdeu. Un esdeveniment del qual estem molt contentes i satisfetes totes les persones involucrades. I hui ja finalment podem mostrar-vos el vídeo de la gala.

Estarem eternament agraïts a totes i tots els que ens donàreu suport a Verkami, també a Cerveza Turia i sobretot a La Mutant i Ajuntament de València. També a tota la gent que presentà els seus projectes. No ens deixem a tota la gent que va votar. I per supost, a totes les bandes i artistes que van vindre a la gala. Ja tenim les piles carregades per a un altre any de creació i creativitat a la valenciana.

Festiu

2018 també ha sigut un any de Festiu. Ja hem arribat a la sisena edició en paper de la guia dels festivals valencians. Amb les playlists dels millors festivals, la tira còmica de Gonçal Beneyto i articles de Suculent Gilabert, Carlos Pérez de Ziriza, Célia Cerezo i Nerea Sanfe.

12 mesos, 12 crítiques

El nostre company Daniel Monfort ha continuat cuinant a foc lent les seues ressenyes. Setmanalment ha caigut un degoteig d’anàlisis dels discos que han anant publicant-se. D’entre totes en destaquem dotze. Encara queden algunes quantes de 2018 per publicar (no moltes) però ens agradaria destacar-ne les més rellevants.

El 2018 ha sigut l’any de debut d’Els Jóvens, JazzWoman, Cactus, Jonatan Penalba o la Borriana Big Band, però també ha sigut el de l’adéu de La Raíz. També ha sigut un gran any per als ritmes urbans amb discos com els d’Erick Hervé i DJ Taktel, Frida o Machete en Boca. Artistes i grups consolidats com Auxili, Pau Alabajos i Andreu Valor continuen un any més la seua tasca creativa.

Pareguts raonables

Hem recuperat la secció de Pareguts raonables i hem observat com vos agrada xafardejar amb els nostres pareguts. Quasi un plaer culpable. Ací les edicions 5, 6, 7 i 8 on podeu descobrir els clons de Miss Tagless, el Renao, Carolina Ferre, Eldemuro, Maria Juan i moltes més.

Política i societat

No hem volgut deixar darrere temes com la política, sociologia i la llengua. Entre els més llegits aquests últims dotze mesos podem trobar, les destrosses que va rebre una biblioteca autogestionada o l’incident al ViñaRock on li van tallar la polsera a un xic per parlar valencià. Aquest 2018 vos hem parlat de fake news, l’empresonament de Zaplana, les primàries del PP, de les fal·làcies del franquisme

Jocs

També hem creat tests i jocs senzills perquè pugues interactuar amb nosaltres. Endevina com continuen les valencian quotes, endevina als polítics que van deixar Rajoy amb un pam de nas, determina si una pel·li és feminista, el “Qui és qui” de les actrius valencianes i el “Vertader o Fals” de la vertebració del territori.

Televisió

2018 ha estat l’any del naixement de la nova televisió pública valenciana À Punt, a la qual li hem donat àmplia cobertura. Ens hem capbussat a la seua programació de tele i ràdio, fent especial atenció al programa produït per Tresdeu Media, Valéncia Califòrnia. També vam parlar d’OT a Tresdeu, concretament del valencià que va colar reggaeton feminista al programa i d’un xic que va versionar al valencià el tema estrella “Tu canción“. I el paper de Samantha de Cactus al càsting de l’edició d’enguany.

After-movie Premis Tresdeu

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €